Faruk Alparslan: Meydanlarda ölürüz fakat teslim olmayız

15 Temmuz gecesi Van’da aktif rol oynayan binlerce insandan biri olan Faruk Alparslan, o gece yaşadıklarını ve düşüncelerini Van Gölü TV ile paylaştı.

VAN 13.07.2021 23:01:54 0
Faruk Alparslan: Meydanlarda ölürüz fakat teslim olmayız
Tarih: 01.01.0001 00:00

15 Temmuz 2016’da silahlı terör örgütü FETÖ’nün darbe girişimi, ülkenin dört bir yanından ve her kesimden sokaklara dökülen halkın iradesi karşısında başarısız oldu. Seçilmişlere karşı yapılan darbe girişiminde Van’da da halk cansiperane bir şekilde adeta ölüme gitti. 15 Temmuz gecesi Van’da aktif rol oynayan binlerce insandan biri de Faruk Alparslan’dı. Alparslan, o gece yaşadıklarını ve düşüncelerini Van Gölü TV ile paylaştı.

‘Bizi en fazla sevindiren konu, memleketini düşünen herkesin orada olmasıydı’

15 Temmuz gecesi Van sokaklarında hain darbe girişimine karşı direnen Faruk Alparslan şunları kaydetti: ‘’Cumhurbaşkanımızın sokaklara inip darbe girişimine engel olunması gerektiği çağrısını duyduk. O saatten itibaren Beşyol Meydanı’na gittik. Orada bizi en fazla sevindiren konu sadece iktidar partisi yandaşlarının değil, birçok partiden insanların oraya gelişiydi. İdeolojisi, görüşü ne olursa olsun o gece herkes kol kolaydı. Hakikaten o gün memleketini düşünen, darbelerin bu ülkeye ne gibi zararlar getirdiğini gören herkes oradaydı.’’

‘Bu vatan halkındır ve halk vatanına sahip çıkacaktır.’

Hain girişimin yapıldığı gece FETÖ’cü komutana karşı konuştuğunu ifade eden Alparslan, FETÖ’cü komutana; ‘Bu meydandaki yaşça en küçük vatandaşımızın yüreği sizin havalandırdığınız F-16’lardan daha etkilidir’ diyerek tepki gösterdiğini kaydetti.

Özgürlük ve demokrasi seferberliğinin yaşandığı o gece Vanlıların ‘Bu meydanlarda ölürüz fakat demokrasimizi bir terör örgütüne teslim etmeyiz’ , ‘Bu vatan halkındır ve halk vatanına sahip çıkacaktır’ şiarıyla hareket ettiğini, kadınların, yaşlı vatandaşların, çocukların en samimi duygularıyla meydanlara koştuğunu belirten Alparslan, 15 Temmuz’un unutulmaması, tarih boyunca canlı tutulması gerektiğini söyledi.

VAN GÖLÜ TV/YUNUS YILMAZ