Fare Zehri Yiyen Kız İçin Hastane Karantinaya Alındı

Van'ın Özalp İlçesi'nde,fareler için bırakılan ilaçlı ekmeği yiyen 14 yaşındaki K.G.için Özalp Devlet Hastanesi 3 saat karantinaya alındı.

VAN 9.09.2013 20:34:01 0
Fare Zehri Yiyen Kız İçin Hastane Karantinaya Alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Özalp İlçesi'nde, fareler için bırakılan ilaçlı ekmeği yiyince zehirlenen 14 yaşındaki K.G. için Özalp Devlet Hastanesi 3 saat karantinaya alındı. Fosfor zehirlenmesine karşı hastaneye giriş-çıkışlar yasaklanırken, görevliler de maske taktı.

Olay, bugün öğle saatlerinde Özalp'e bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Kız çocuğu K.G., fareler için bırakılan ekmeği yanlışlıkla yiyince, aile fertleri tarafından Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bunun üzerine doktorlar, kıza fosfor zehirlenmesi teşhisi koyup, hastaneyi boşalttı ve tüm görevlilere maske taktırdı. İlk müdahalenin ardından K.G.'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, hastaneye 3 saat boyunca giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Zehirlenen kız çocuğu, ambulansla Van'a sevk edildi. Hastanede de durum normale döndü. Hastane yetkilileri, karantina uygulamasının tedbir amacıyla gerçekleştirildiğini, herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını söyledi. - Van