Fadile Kayar'ın yardım talebi

Van’ın renkli simalarından 78 yaşındaki Fadile Kayar, hasta yatağında soğuk bir odada yaşam mücadelesi veriyor. Kayar’ın tek bir talebi var, o da bir hayırsever kişi ya da kurum tarafından evine doğalgaz bağlanması.

VAN 14.10.2020 14:42:35 0
Fadile Kayar'ın yardım talebi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yaşamı kitaplara da konu olan Van’ın renkli simalarından Fadile Kayar, geçen yıl ve bu yıl iki kez trafik kazası geçirdi.
Her iki ayağında kırıklar meydana gelen Kayar, yatalak durumuna düştü. 
Kayar’ın bakımını ise şimdi oğlu üstleniyor.

SOĞUK BİR ODADA KALIYOR

Daha önce de karnından ameliyat olan Fadile Kayar’ın geçirdiği iki kaza sonrasında sağlığı daha da kötüleşti ve yatalak durumuna düştü.

Kayar, şimdi evinde hasta yatağında hem hastalıkla hem soğukla mücadele ediyor.

“DOĞALGAZ GELİRSE RAHATLARIZ”

Annesinin bakımını üstlenen Fadile Kayar’ın oğlu Mehmet Kayar, herhangi bir gelirleri olmadığı için elektrik sobası kullanmaktan kaçındıklarını söyledi.

Doğalgazın daha ekonomik olacağını belirten Mehmet Kayar, “Doğalgaz hattı evin duvarına kadar çekilmiş, sadece içerde tesisat kurulması gerekiyor. Bir hayırseverden ya da kurumdan yardım bekliyoruz. Bizim böyle bir gücümüz yok, bize yardımcı olan biri çıkmasa biz asla tesisat kuramayız. Oda çok soğuk, elektrik sobası yakamıyoruz, çok pahalı, bizim de paramız yok. Ama doğalgaz olursa daha ucuz olur, idare ederiz” diye konuştu.

"ENGELLİ MAAŞI YETMİYOR"

Daha önce başının çaresine bakabildiğini ancak geçirdiği kazalardan sonra zor duruma düştüğünü söyleyen Fadile Kayar da şöyle dedi:

“İki araba bana çarptı, bir Japon Pasajı yanında, bir ticari taksiydi, biri de Hanikoğlu yolunda. İkisinden de şikayetçi oldum. Her iki kalçadan ameliyat oldum. Yatağa düştüm. Burası çok soğuk, üşüyorum tabi ama ne yapayım. Allah rızası için bana yardımcı olsunlar. Kışın donacağım burada. Şimdi zaten kış gibi, çok soğuk. Bana yardımcı olsunlar… Benim sadece engelli maaşım var, bu maaş da yetmiyor.”

Özel Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi