'Faaliyetlerimiz devam edecek'

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, 2014 - 2015 yılında yaptığı faaliyetleri gazetemize değerlendirdi. Ceylani, 'Evde eğitim hizmeti alan öğrenci sayısı 6 iken şuan 16'ya çıktı. Kaynaştırma öğrenci sayısı 170 iken ?

VAN 26.06.2015 14:15:42 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
Ceylani, 2014-2015 yılında çok önemli faaliyetler yaptıklarını belirtilerek, "Değerlendirme destekleme ve yetiştirme kursları açıldı. TEOG eylem planı hazırlandı. Okul idarecileriyle genel sorunlar ve akademik başarı üzerine toplantılar yapıldı. Okullarımızda görev yapan öğretmenler ile her gün bir branş gurubuyla toplantılar yapıldı. Okul kütüphanelerini zenginleştirme çalışmaları yapıldı. Bu benim eserim ve TÜBİTAK yarışmalarına yoğun katılım sağlandı" ifadelerini kullandı.
 
"TEMİZLİK KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURULDU"
Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, ilçede temizlik hususunda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetlere de değinen Ceylani, "Tuşba Belediyesi ile işbirliği içerisinde çalışmalar yapıldı. Ortaokullarımız arasında bilgi şöleni yapıldı. Devam erişim eylem planı ve okullarda devam takip ekipleri oluşturuldu. Sosyal sportif ve kültürel amaçlı birçokyarışma, sergi ve etkinlik yapıldı. Akademik başarıyı arttırıcı birçok proje uygulamalı projeler yapıldı. Farkındalık oluşturuldu. Taşımalı eğitim kapsamında taşıma ihtiyacı olan ilçemizdeki ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim öğrencileri taşımalı eğitim kapsamında taşınmıştır. Taşıma kapsamındaki öğrencilere öğlen yemeği kapsamında sıcak yemek ve kumanya verilmiştir. Tüm okullarımızın kışlık yakıt ihtiyacı karşılanmıştır. Tüm öğrencilerimize ders kitapları zamanında dağıtılmıştır. Tüm kurumlarımızda başta elektrik olmak üzere tasarruf tedbirleri uygulanmış ve önemli sonuçlar alınmıştır. Değerler eğitimi projesi tüm kurumlarımızda uygulanmıştır" ifadelerini kullandı.
 
EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PROJESİ…
Ceylani, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2014-2015 yılları arasında gösterilen diğer faaliyetlerini ise şu şekilde açıkladı:
"Eğitimde iyi örnekler projesi tüm kurumlarımızda uygulanmıştır. Öğrenciler AB'yi öğreniyor projesi kapsamında etkinlikler düzenlenmiştir. Donatımla ilgili olarak okullarımızın ihtiyacı karşılanmıştır. Tüm kurumlarımızın stratejik plan hazırlaması için  (2015-2019)seminerler düzenlendi. Proje hazırlanması için her okulumuzdan görevlendirilen 1 öğretmene seminer verildi. Taşıma yapan şoförlerimize İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Tuşba RAM desteği ile eğitim semineri verildi. Evde eğitim hizmeti alan öğrenci sayısı 6 iken şuan 16'ya çıktı. Kaynaştırma öğrenci sayısı 170 iken şuan 302'ye ulaştı. Destek eğitim odası sayısı 1 iken şuan 14 dür. İlçemize 2014 - 2015 yıllarında atanan öğretmen sayısı 530'dur. İlçemizde 2014 - 2015 eğitim öğretim yılında görevlendirilen ücretli öğretmen sayısı 332dir. İlçemizde ihtiyaç olan bütün okullarda boya badana işleri yapılmıştır. Ayrıca kapı pencere tamiratları yapılmış ve ihtiyacı duyulan yerlere pencere camı verilmiştir.4+4+4 kapsamında 2017 yılına kadar okul ihtiyaçları tespit edilerek planlanmıştır ve üst makama arz edilmiştir"

Bölge: Fehmi Tekdur