Eylem çağrısı sen yoksan kimse yok!

Yasin Asma

VAN 11.12.2017 09:49:11 0
Eylem çağrısı sen yoksan kimse yok!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bizi anlatan bir MESEL.! 

 

Köyün birinde kimin ne kadar fedakâr olduğunu test etmek üzere jüri tarafından küçük bir deney yapılır.

.........  

 

Deneye göre köyün ortasına konan büyükçe depoya herkes evinden 1 kova süt getirecek ve deneyin sonunda ne kadar süt geldiği belli olacaktı. Deney sona erip bittiğinde üstü bez ile örtülen büyük depo açılır ve jüri ortaya çıkan manzara karşısında şok olur. Çünkü depoyu açtıklarında karşılarında gördükleri tertemiz berrak şeffaf bildiğimiz sudan başka bir şey değildi.

 

Çünkü Ahalinin her biri şöyle düşünmüştü diğeri süt getirecek ben su koysam birşey olmaz.

 

--------------------------------------------------------------------

 

Yukarıdaki hikâyeden yola çıkarak coğrafyamızda sayısı binleri bulan STK’lar (sivil toplum kuruluşları) vardır. 

Bu STK’ların önemli bir bölümünü İslami referanslara sahip ve toplumsal karşılığı olan halklar oluşturmaktadır ve bu STK’ların oluşumu ciddi bir emeğe ve tecrübeye dayanır.  

   

Tüm bu emek ve tecrübenin kıymetini bilmek ve meyvesini alabilmek için tüm kesimlerin kendine yakın gördüğü ve kendini oraya ait hissettiği kuruma sahip çıkması ve istişareler sonucunda yapılması planlanan eylem program ve etkinliklere hassasiyetle iştirak etmesi gerekiyor.Yukarıdaki hikâyeden anlaşılacağı üzere herkes bir diğerinden hareket beklerken kendini pasif diğerlerini aktif görmesi yaman bir çelişki değil midir?

Öyle ya kendini mecazi anlamda ‘üstün’ gören nefis nasıl oluyor da diğerini aktif kendisini ise pasif bir şekilde görüyor? Oysa bu örneğe göre eşyanın tabiatına uygun olan davranış modeli insan kendini mecazen ‘üstün’ görüyorsa kendisi aktif diğerlerini pasif olarak konumlandırmalı ve tanımlamalarını bu minval üzerinden yapmalı değil midir?

 

Tüm bu tespitleri üst üste koyduğumuzda Türkiye’de ve Adana’da bin bir emekle Müslümanların gayretiyle ortaya çıkarılmış oluşumlarımızın cemaatlerimizin derneklerimizin programlarına hassasiyetle iştirak etmemiz lazım geldiğinin anlaşılmış olmasını umuyorum.

 

Başkalarından hareket bekleyip ‘nasıl olsa başkası gidecek benim gitmeme gerek yok’ şeklinde düşünenler aslında kendi şahsiyetleri nede haksızlık ettiklerinin kendilerini küçümsediklerinin farkında değildir. 

 

Oysa her bir Müslüman çok çok önemlidir ve bizlerin o Müslümanlara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. 

Ey müminler Mescid-i Aksa işgal altında sizlere ihtiyacımız var.

Ey müminler Suriye’de, Irak'ta, Mısır'da milyon ölü var sizlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

 

Hey Mir’im sen yoksan hiç kimse yok,

Sen varsan herkes var.!   

 

 En kalbi muhabbetlerimi Selâm ve dualarımı iletiyorum. 

Meydanlarda görüşebilmek umuduyla.