'Ey Putin! Bayırbucak 1-0 Galip'

ALLAH BİZİMLE BERABER...

VAN 19.12.2015 11:41:04 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ey Putin, 70 günden fazladır, yüzlerce milyon dolar harcayarak saldırıyorsun, üstelik diğer Müslüman ülkelerden getirdiğin paralı askerleri de ölüme sürüklüyorsun ama boşuna..

Samir Hafez - Suriye Türkmen Kitlesi Başkanı

Rusya günde Suriye için 2.4 milyon dolar harcıyor.. Son günlerde bu rakam artmış da olabilir. Bayırbucak'ta 70 günden fazla süredir dağlarımızın her karışını gece gündüz en sofistike silajlar ile bombalıyor. Semalarımızda günde en az 50/60 sorti yapiyor, SH 24/ SH 25 bombardıman ucaklarını yere indirmiyor. ( Bir tanesi eksik)

W4 ziıhlı helikopterleri ile durmadan varil atıyor. (Onlardan çok eksilen oldu)

T-90 tankları uzerimizden yurutuyor... (Çok kayıpları var)

Üstelik İran Devrim Muhafızleri, Hizbulla.... (H harfini sona yazmam yakismaz), Iraklı milisler, Pakistanlı Fatimiyun milisleri, Afgan Zeynebiyun milisleri, Şii paralı milisler ve nihayetinde fincanın dibindeki Suriyeli Şebbihalar, hepsi Türkmendağı'na yüklendi ama Bayırbucağı ele gerçiremediler. Bir sinema salonunu doldurmayacak kadar az sayıdaki gencimizi yenemediler. Üstelik 5 kere elde ettikleri Kızıl Tepe'ye zor bela elde tutmaya ve yerleşmeye çalışıyorlar. Jablede (Snavabar Jablede) ölülerini toplu mezarlara gömüyorlar. Sivil halkın boşalttığı köylerimize hala daha tam ele geçirebilmiş değiller. Bir avuç gencimiz direniyor ve hatta ganimetler elde ediyor.

BBC international muhabiri (David) beni arayarak, nasıl olupta bunca gücün, bizi mağlup edemediğini sorduğunda, “cevap çok basit," dedim. “Biz toprağımızı, ailelerimizi, namusumuzu koruyoruz, oysa onlar yabancı ülkelerden, taa İran'dan, Pakistan'dan ve Afganistan'dan kandırılarak, paralı asker olarak geliyor. Biz ölümü hayal edip, şehit olmak isteriz, onlar ise ölümden korkarak, dolarımızı ne zaman alırız diye düşünerek geliyorlar." BBC muhabiri bu sözlerim üzerine şaşırarak sustu, ben de tebessüm etti.

ALLAH BİZİMLE BERABER...

Hasan Faki 19 yaşında bir gencimiz (Faki Hasan köyünden) bana dönüp: “Agam" dedi, “biz çatışmaya gitmeden önce illa abdest alır, iki rekat namaz kılarız." Hasan omuzundan isabet almıştı, sağ omuz ve boyunda kritik ameliyat gecirip içinden kurşunu alan (Allah razı olsun o günkü Türk doktorlardan, başarıyla mermiyi çıkardılar) Ben de zannetmiştim ki Hasan, fiziktedavi görse de bir daha kolunu kullanamayacak. Halbuki sonra öğrendim ki, en iyi RPG'yi o kullanıyormuş. Bir sonraki görüşmemizde geldi bana sarıldı, nişanlandığını söyledi.

Sayın Putin, Bayırbucak galip... Bütün gücünle gelsen de! Zira biz anavatandan birkaç fişekle sana karşı duruyoruz, ne tankımız var ne de topumuz, ne de tayyerelerimiz (Türkmen göçerlerin tabiriyle.) Buradan Jabalul İslam, Sultan Abdulhamid ve 2. Sahil Tugaylarını selamlıyorum.

2-3 Aralık'ta hepisini ziyaret ettiğimde, tek tek karargahlarını gezdim, kamplarını, okullarını ve derme çatma hastanelerini ziyaret ettim. Üstelik Yamadi hastanesi 1982'de kurulmuş bir ilkokul ve son beş yılda, oradaki mevcut gönüllü doktorlar 4500 ameliyat yapmış. Üstelik bütün gördüğüm birliktelerdeki mevcut, öğretmen, öğrenci, doktor vb. Vallahi yüzlerinde hep tebessüm var. Sanki hiçbir şey olmamış gibi.. Ey Putin biz 1-0 galibiz.

TARİHTEN İBRET AL

Ey Putin, 70 günden fazladır, yüzlerce milyon dolar harcayarak saldırıyorsun, üstelik diğer Müslüman ülkelerden getirdiğin paralı askerleri de ölüme sürüklüyorsun ama boşuna.. Tarihten ibret al, burası sıcak ülke votka içmez, domuz yemez, uzun kalacağını zannetme. Nasıl ki Bayırbucak'ı yenemedin, Suriye halkını da yenemezsin! Sallanan ekonomin nihayetinde buna dayanamayacak ve pılını pırtını toplayıp gideceksin. Hatta Nusayriler de, Suriye'nin batısını onlara versen de, seni temelli istemezler. Tarihe bir bak, Alevi devleti 1938'de kapanıp gitti. Vakit varken geri dön! Dolarlarında domates almaya bak. Halkın daha yeni meyve sebze gördü. Unuttun mu, bir limonu evlerinizde süs olarak kullandığınız günleri?

Sayın Putin, sen kaybettin, ticaret hacmimiz 25 milyar dolar ise 5 milyar ihraç edip 20 milyar dolar da ithal ediyoruz. Nükleer santrali düşün, Rusya, 20 milyar dolarlık tüm finansmanını sağlıyor. 27 milyon Rus turiste döviz veremez hale geldin. Mısır'dan Türkiye'ye hatta Hint adalarına gitmelerine izin vermiyorsun. Kırım'da, Gürcistan'dave Grozni'de yaptıklarından dolayı maruz kaldığın Avrupa'nın ambargolarını da unutma. 21. yüzyılda KGB mantığı ile devlet yönetilmez.

Gazını kime satabilirsin? Bütün gaz ihraç eden ülkeler peşimizde. Zira Türkiye büyük bir tüketici ülke. İsrail bile gazını bize satmaya çalışıyor, rızamızı kazanmak istiyor. Yarın Mısır'ın Zohr gaz yataklarından, İsrail'in Leviathan bölgesinden, Kıbrıs'ın Aphrodit bölgesinden, Türkiye'ye gaz boru hatları Avrupa'ya ulaştığında, kimin var Türkiye'den başka gazını satın alacak.

Türkiye'nin dostluğu aranır, düşmanlığı değil!

Aklını başına koy, Bayırbucak'ı örnek al..