Evleri yıkıldı yıkılacak

Van`da yıkılmaya yüz tutan evin duvarına tahtalar dayayan aile, yetkililerden yardım istedi.

VAN 19.04.2013 10:19:16 0
Evleri yıkıldı yıkılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
Merkeze bağlı Kavuncu (Çorawanıs) köyünde ikamet eden ve yaşanan depremlerden dolayı evleri ağır hasar gören Kılıç ailesi yetkililerin yardımını bekliyor.
Evleri her an yıkılacak korkusuyla yaşayan Kılıç ailesi, ne yapacağını şaşırmış durumda.


Tahta sırıklarla evin yıkılmasının önüne geçmeye çalışan Kılıç ailesi, yetkililerden devlet tarafından yapılacak olan evlerinin bitimine kadar yerleşebilecekleri bir yer istedi.


"Evimiz başımızı yıkılacak diye çok korkuyoruz"
Daha önce defalarca AFAD`a giderek konu hakkında mağduriyetini dile getirdiğini, ancak kimseden şu ana kadar bir cevap alamadığını belirten anne Kumru Kılıç, "AFAD`a gittim, bize başımızı sokabilecek bir yer vermelerini istedim. En azından devlet tarafından yapılan evimizin bitimine kadar bize bir yer verin dedim, ancak şu ana kadar kimseden ses seda çıkmadı. Evde yarıklar oluştu. Evin birçok yerinden briketler çıkmıştı. Üşümemek için evi biraz onardım. Tahtalarla evi tutmaya çalışıyoruz. Evimiz başımızı yıkılacak diye çok korkuyoruz. Eşim 2 yıldır yatalak ve yüzde 40 özürlü. Bize bir şey olduğu takdirde bunun sorumluları yetkili kişilerdir" dedi. (Fırat Arslan-İLKHA)