EV YOK OKUL YOK!

400 çocuk okula gidemiyor!

VAN 17.09.2013 11:05:31 0
EV YOK OKUL YOK!
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da 2011 yılı Ekim ayında yaşanan depremin ardından konteynerlere yerleşen 250 aile halen konteynerlerde yaşam sürdürürken, belli bir ikametleri olmadığı için çocuklarını okula gönderemiyor.

Haber: Adil HARMANCI

Anadolu Konteynerkent başta olmak üzere üç ayrı konteynerkette 250 aile maddi imkansızlıklarını gerekçe göstererek kiraya çıkmadı. TOKİ´lerde de yer bulamayan depremzedelerin tahliye edilmesi için 2 ay önce valilikçe karar alandı. Konteynerkent sakinleri tahliye kararına uymayınca da bir ay önce elektrikleri kesildi.
Bunun üzerine açlık grevi ve ölüm orucu başlatan Anadolu Konteynerkent sakinleri dün basın açıklaması gerçekleştirdi.
BDP İl Yönetimi ve SES´in de destek verdiği açıklamayı konteynerkent sakinleri adına Ali Ahim, yaptı.
Açlık grevinin 21, ölüm orucunun da 5 gündür devam ettiğini belirten Ahim, ilgisizlikten yakındı. 30 gündür elektrikleri kesildiği için zor anlar yaşadıklarını ifade eden Ahim, "Deprem öncesi herkesin bir barınacağı yeri, bir işi vardı, ancak deprem sonrası barındığımız yerlerden olduğumuz gibi, işsizlik de baş gösterdi. Bu nedenle de imkanı olanlar kiraya çıkarken, biz çıkamadık." dedi.

ÇOCUKLARIMIZI OKULA GÖNDEREMİYORUZ
Resmi olarak belli bir adresleri olmadığı için çocukların okula gidemediğini de ifade eden Ahim, şunları söyledi:
"2013-2014 eğitim-öğretim dönemi başlamıştır. Ancak herkes çocuğunu bugün okula gönderirken, biz gönderemiyoruz. Yaklaşık 400 öğrencimiz var. Ancak belli bir ikamet olmadığı için herhangi bir okula gönderemiyoruz. Bu daha ne kadar devam eder bilmiyoruz. Bizler bu durumda iken rahat yataklarında yatanlara seslenmek istiyoruz, bu hak mıdır?"

BDP: DESTEKLİYORUZ
Basın açıklamasına destek vermek amacıyla gelen BDP Van İl Eş Başkanı Figen Yaşar da, açlık grevini desteklediklerini belirterek, 4 arkadaşlarının bir gün boyunca açlık grevine katılacağını söyledi. Yaşar, AK Parti İl Örgütü´nün de depremzedeleri BDP´nin yönlendirdiğini iddia ettiğine dikkat çekerek, "Böyle bir şey yok, ailelerin kendi mağduriyetleri ve kendi kararlarıdır, bir çözüm bulunana dek yanlarındayız" dedi.
Bu arada ölüm orucunda bulunun iki kadın baygınlık geçirince hastaneye kaldırıldı, serum takılan kadınlar daha sonra tekrar ölüm orucunda olan arkadaşlarına dahil oldu.