Esnaflara ‘Shopping Fest’ ziyareti

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Van ESOB) başkan ve yönetim kurulu üyeleri, esnafı ziyaret ederek, Van Shopping Fest (Alışveriş Günleri) konusunda bilgilendirdi.

VAN 10.03.2022 16:30:33 0
Esnaflara ‘Shopping Fest’ ziyareti
Tarih: 01.01.0001 00:00

15-29 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Van Shopping Fest (Alışveriş Günleri) kapsamında, Cumhuriyet Caddesi’nde esnafları ziyaret eden Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van ESOB Yönetim Kurulu Başkanı İsa Berge ile beraberindekiler, festival hakkında bilgilendirmeler yaptı. Van TSO ve Van ESOB yetkilileri, esnafı, indirim ve İranlı turistler noktasında duyarlı olmaya davet etti. İşyerlerine "İndirim Noktası" stickerları asılan esnaf, yapılan çalışmadan memnuniyet duyduklarını belirterek, 15-29 Mart tarihleri arasında indirim yapacaklarını söyledi.

TAKVA: ESNAF SÜRECE DAHİL EDİLDİ
Yapılan esnaf ziyareti ve festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, şunları söyledi: “Türkiye’nin en büyük alışveriş festivalinin arifesinde Esnaf Odalar Birliği Başkanımız İsa Berge ve Yönetim Kurulumuz ile birlikte bugün bir farkındalık çalışması gerçekleştirdik. Sabah erken saatlerde esnaflarımızı ziyaret etmek suretiyle özellikle esnaf ve tacirimizin sürece dahil edilmesi ve bu süreçte indirimlerin yapılması, Van’ın meşhur misafirperverliğini hatırlatmak, onların sürece dahil olması adına bir çalışma yaptık.”

“MAYA TUTMUŞTUR”
Ziyaret ve indirim stickerlar çalışmasının devam edeceğine işaret eden Takva, “Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2015 yılında başlattığı festivalin bu yıl 6’ncısını gerçekleştiriyoruz. Bu ayın 15’inde saat 10:00’da kent dinamiklerinin katılımıyla bir kortej yürüyüşüyle süreç başlayacak. 20 gün boyunca farklı etkinliklerle bu süreci ilimize, bölgemize ve ülkemize değer katacak anlayışla zirveye taşıyacağız. Bu maya tutmuştur, dolayısıyla 2015 yılından bu yana sürdürdüğümüz çalışma bugün bütün çevreler tarafından sahiplenilmiş durumda.” dedi.

BERGE: FESTİVAL VAN’DA YERİNİ BULDU
Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı İsa Berge,Van TSO’ya teşekkür ederek şöyle konuştu: “Yaklaşık 7 yıldır Ticaret Odamızın öncülüğünde başlayan bu festival Van’da yerini buldu. Tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından sahiplenildi. Her yıl Nevroz ayında düzenlenen bu etkinliğin Van’a çok ciddi anlamda getirisi olduğunu, Van’ı bir turizm kentiyle bütünleştiren bir kavramla kabul gördüğünü görmekteyiz.”

“FESTİVAL ÇOK ÖNEMLİ”
Koronavirüs salgını nedeniyle festivalin 2 yıl yapılmadığını aktaran Berge, “2 yıl boyunca ticaret tüm dünyaya kapalı olduğu için bizde de durum böyleydi. Kapıköy sınır kapımızın kapalı olması bu süreci daralttı, bu 2 yıl boyunca Van’ın ekonomisi ciddi anlamda sıkıntı yaşadı. Bu ekonomi sıkıntılarını gidermek adına, festival bizim için çok önemli, Van halkının bu festivale sahip çıkmasını umuyoruz.” şeklinde konuştu.
Yapılan ziyaretlere; Van TSO Başkan Yardımcıları Fevzi Çeliktaş ve Şefik Eren, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Değer ve Burak Gültepe ile Van ESOB Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Akalın ve Çetin Karaduman katıldı.