“ESNAFI DEPREM VE ÇATIŞMALI SÜREÇTEN SONRA BİR DE DOLAR VURDU”

Haftalık esnaf ziyaretleri kapsamında Vanlı esnafı ziyaret eden HÜDA PAR İlçe Teşkilatları, kent esnafını deprem ve çatışmalı süreçten sonra bir de doların vurduğunu bildirdi.

VAN 3.12.2016 13:51:29 0
“ESNAFI DEPREM VE ÇATIŞMALI SÜREÇTEN SONRA BİR DE DOLAR VURDU”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İpekyolu ve Tuşba ilçe teşkilatları haftalık esnaf ziyaretleri kapsamında, Vanlı esnafın sorun ve sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor.

HÜDA PAR İpekyolu ile Tuşba ilçe teşkilatları haftalık esnaf ziyaretlerinde İpekyolu ilçesi Marangozlar Sitesi esnafını ve Koçibey Caddesi esnafını ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

İpekyolu ilçesi Koçibey Caddesi esnafını ve Marangozlar sitesi esnafını ziyaret eden ilçe teşkilatları, Vanlı esnafın 2011 yılında meydana gelen deprem ve 2014 yılından bu yana artan olaylardan sonra bir de son zamanlarda dolar kurunun yükselişi nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşandığını bildirdi.

Ziyaretleri kapsamında esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Tuşba İlçe Teşkilatı Yöneticisi Faruk Tasan, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, esnafın ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşadığını dile getirdi.

Tasan, “HÜDA PAR Tuşba İlçe Teşkilatı olarak, Marangozlar Sitesi esnafına ziyarette bulunduk. Marangozlar Sitesi esnafı son zamanlarda su ve elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduklarını söylediler. Ayrıca site içerisindeki yollarda, oldukça çukur olduğunu ve bununla ilgilenilmediğini ifade ediyorlar. Esnafımız her zaman olduğu gibi işsizlikten dolayı büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Esnaf özellikle Tuşba Belediye’sinin sadece belirli yerlere yatırım yaptığını ve bu yüzden genel işlerin aksatmasından rahatsız olduğunu dile getiriyor. Bu durumda yatırımların her yere eşit bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz.” dedi.

“BELEDİYELER EN TEMEL GÖREVLERİNİ DAHİ YETERİNCE İCRA EDEMİYORLAR”

Van halkı ve esnaf, yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine, bir de hizmet yetersizliğinden mağdur olduğunu ifade eden Tasan, “Maalesef seçimden önce büyük projeleri olan belediyeler, iş başına gelince en temel görevlerini dahi yeterince icra edememektedirler. Esnaf vaat edilen projelerden umudunu kesmiş, bu durumda sadece yol içindeki çukurların kapatılması için yetkilileri göreve çağırmaktadırlar. Ayrıca 2011 yılında kentte yaygınlaşan doğalgaz çalışmaları da halkı mağdur etmektedir. Doğalgaz hattı için kazılan çukurlar da maalesef günlerce o şekilde bekletiliyor.” şeklinde konuştu.

“DOLARIN ARTIŞI NEDENİYLE ESNAF MALZEME ALAMIYOR”

Diğer taraftan, HÜDA PAR İpekyolu İlçe Teşkilatı Yöneticisi Yavuz Oktuay ise ziyaretleri sonrasında yaptığı açıklamada,  “HÜDA PAR İpekyolu Teşkilatı olarak, her hafta düzenli bir şekilde yerine getirdiğimiz esnaf ziyaretlerimiz sürüyor. Ziyaretlerimiz kapsamında birçok esnaf ile görüşüp sorun ve sıkıntılarını dinlemeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz hafta Şerefiye Caddesi esnafını ziyaret etmiştik. Bu hafta ise Koçibey Caddesi esnafını ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledik. Esnaf, genel olarak işlerinin olmadığını ve gelirlerinin giderlerini karşılamadığını söylüyor.  Esnaf özellikle son bir haftadır gündemde geniş yer alan dolar kurunun yükselişi nedeniyle, malzeme alamadıklarından yakınmaktadırlar. Bizler de bu sıkıntıların önüne geçilmesi hususunda HÜDA PAR olarak, hükümetin bir an önce ekonomik tedbirleri geciktirilmeden döviz dalgalanmaların önlenmesini ve bu konuda çalışma yapılmasını talep etmekteyiz.” diye belirtti.