Esnafı, bayram heyecanı sardı

Ramazan bayramına kısa bir süre kala, alışveriş trafiğinin arttığı Van’da, esnaf da hazırlıklarını hızlandırdı. Bazı esnaflar alışverişten memnun olduğunu belirtirken, bazı esnaflar ise satışlarının istediği düzeyde olmadı?

VAN 1.06.2019 14:45:08 0
Esnafı, bayram heyecanı sardı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Üç gün sürecek olan Ramazan bayramı 4 Haziran Salı günü başlıyor. 

Vatandaşlar bayram alışverişine şimdiden başlasa da, esnaf için son iki gün en yoğun yaşanan günler oluyor.

‘Şeker bayramı’ olarak da ifade edilen Ramazan bayramı için en fazla şeker tüketiliyor ve esnaf da bayrama yaklaşık 2-3 gün kala şekeri vitrine ve tezgâha bırakıyor. Bu arada, tatlıcılarda da siparişler alınmaya başlandı.

SOKAKLAR TEZGÂHLARLA DOLDU

Ramazan ayı süresince sokaklarda yoğun bir alışveriş trafiği gözlenirken, bayrama yaklaştığımız bugünlerde sokaklar, çeşitli yiyecek maddesi ve giyecek eşyası satışı yapanların açtığı tezgâhlarla daha da dolmuş vaziyette.

İpekyolu ilçesinde Sanat Sokağı, Hacı Osman Camii civarı, Japon Pasajı ve Beşyol’da bulunan halk pazarları, müşteri trafiğinin en yoğun olduğu yerler.

HALK PAZARLARINA İLGİ

Özellikle indirimli sebze ve meyve satışı yapıldığı belirtilen Halk Pazarlarına da, yoğun bir ilgi var.

Her gün bir mahallede kurulan halk pazarlarına akın eden vatandaşlar, birçok yiyecek ve diğer ev eşyası ihtiyacını bu pazarlarda karşılıyor.

MARKET VE AVM’LER

Hem Ramazan vesilesiyle, hem de yaklaşan bayram nedeniyle alışveriş trafiğinin yoğun olduğu yerlerden biri de market ve AVM’ler.
Market ve AVM’ler de Ramazan için olduğu gibi bayram için de hazırlıklarını sürdürüyor. 

DENETİMLER VAR

Bu arada belediye zabıta ekipleri de Ramazan boyunca gerçekleştirdikleri denetimlerini, bayram vesilesiyle daha da artırdı.
Zabıta ekiplerinin, özelikle tatlı çeşitleri ve sokakta satışı yapılan diğer yiyecek maddeleri konusunda sıkı bir denetim gerçekleştirdikleri belirtiliyor. 

YAKINAN VAR NORMAL SAYAN VAR

İşin diğer bir boyutu ise, yoğun müşteri trafiği karşısında esnafın alışveriş konusundaki düşünceleri…
Bazı esnaflar işlerinin normal gittiğini söylerken, bazı esnaflar ise, kalabalıkların olduğunu ancak aynı oranda satış gerçekleşmediğini söylüyorlar.

MARKET VE AVM’LERDEN YAKINIYORLAR

Çoğu küçük esnaf ise, az alışveriş yapmalarını, müşterinin daha çok market ve AVM’lere yönelmesine bağlıyor.
Bazı esnaflar ise, müşterinin marketleri tercih etmesini haklı buluyor. 
Bir esnaf, şunları söyledi:
“Oralarda bazen indirimler uygulanıyor, bizde o yok. Fiyat etiketleri var, bende yok mesela. Orada tatlı veya şeker kapalıda satılıyor, biz burada sokakta satıyoruz. Millet daha çok temizliğe ve fiyata bakıyor. Ha şöyle de bir durum var, mesela bazılarının canı sokaktaki şekeri çekmeyince gidip içerde pahalı olanı alıyor. Ama sonuçta onlar da kazanmak için iş yapıyor, onların da masrafları oluyor, tabi ki müşteri oraya da gidecek.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi