Esnafa indirimli toz şeker

Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu tarafından, orta ölçekli imalatçıları koruma planı çerçevesinde, odaya bağlı tatlıcı ve pastaneci esnafına 50 kilogram ağırlığında toz şeker dağıtımı yapıldı.

VAN 23.04.2022 11:55:21 0
Esnafa indirimli toz şeker
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erciş’ten 2 tırla Van’a ulaştırılan toz şekerin dağıtımı Sebze Hali yolu üzerinde bulunan boş bir alanda gerçekleşti. Dağıtım 2 araç ve 6 personelle yapıldı. Toplamda 50 ton olan toz şekerin, esnafın kapasitesine bağlı olarak 1 ve 3 ton şeklinde kapı teslimi yapılacağı belirtildi. 

43 ESNAF YARARLANDI

Dağıtım sırasında açıklama yapan Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Işık, 43 esnafın destekten faydalandığını belirterek, “Öncelikle esnafımızın yararına olan çalışmalarımızda bize yardımcı olan kurum amirlerimize ve ramazan ayında rayiç bedeli almayıp vatandaşa yardımcı olmayı amaçlayan esnafımıza teşekkür ederim. Bu çalışmamızla orta ölçekli imalatçılarımız olan pastanecileri ve tatlıcıları koruma kapsamında şeker tedarikinde bulunduk. Erciş Türk Şeker Fabrikası ile iletişime geçtik, iletişim sonucu yaklaşık 43 esnafımıza kişi başı 1 ton ile 3 ton arası şeker talebinde bulunduk. Onlar da bizim talebimizi geri çevirmediler, yardımcı oldular. Ve şuan burada bulunan 50 tona yakın 2 tır dolusu şekeri tatlıcı ve pastaneci esnafımız için getirdik.” dedi.

300 TL İNDİRİM SAĞLANDI

50 kiloluk toz şekerin esnafa 300 TL indirimli olarak verildiğini ifade eden Işık, şunları kaydetti:
“Ramazan bayramına yakın olduğumuz bugünlerde şeker ihtiyacı olacak olan esnafımıza bir nebze de olsa katkıda bulunmak istedik. Sıkıntılarını gidermeye çalıştık. Bu konuda emeği olan Erciş Türk Şeker Fabrikası Müdürümüze ve çalışan ekibine de teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız devam edecektir. Esnafımızı düşündüğümüz kadar vatandaşlarımızı da düşündüğümüzün bilinmesini istiyoruz. Şuan piyasa değeri 850 lira olan 50 kiloluk toz şekeri 550 liraya esnafımıza ulaştırmış bulunmaktayız. ”  

Haber: M. Selim KURT