Esnafa 'fiyat' uyarısı!

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Aydemir, İranlı turistlere yönelik esnafların farklı fiyat tarifeleri ile ürün sattığını ilişkin çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek; “Bu durum tu

VAN 26.03.2015 17:07:00 0
Esnafa
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da özellikle son zamanlarda İranlı turistlere esnaflar tarafından satılan ürünlerin fiyatının arttırıldığı veya yerli müşteriyle İranlı müşteriye satılan ürünler arasında fiyat farkı olduğu yönündeki iddialar üzerine Van Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından açıklama yapıldı.

ESOB Başkanı Muhittin Aydemir, “İranlı turistler ülkelerindeki Nevroz tatili dolayısıyla ilimize yoğunlukla gelmektedirler. Ancak esnafların sattığı mal ve hizmetlerin bedelinin değişken olduğu, fiyatların gerçeği yansıtmadığı yönünde son dönemde çok sayıda şikayetler alınmaktadır. Bu durum, ilimiz turizmini olumsuz etkilemektedir.” dedi.

Aydemir konuya ilişkin şunları söyledi; “Gerek İlimizin Turizmi açısından, gerekse ekonomisi açısından son derece önemli olan yerli ve yabancı turistlere karşı geleneksel misafirperverliğimizi göstermemiz gerekiyor. Fahiş fiyatla ürün satışı yapan iş yerlerinin bu tutumlarından vazgeçmeleri ve ürünlerin gerçek fiyatlarla satışının yapılması çok büyük önem arzediyor.”

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Şikayetler üzerine harekete geçtiklerini ve Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını kaydeden Aydemir; “Ücret tarifesine tabi olan esnaf ve sanatkârlarımızın tarife almalarını ve iş yerlerinde müşterilerin görebileceği yerlere asmalarını rica ediyoruz. Farklı fiyat konusunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz. Gelecek yıllar için de turist sayısında artış sağlamak istiyorsak her kesin elinden geleni yapması ve elini taşın altına sokması gerekiyor. Bölgemizin ve ilimizin turizm potansiyelinin artması ve huzuru için ilimize gelen turistlerin memnuniyetinin önemi büyüktür. Bu nedenlerden ötürü herkesin kurallara uyması gerekiyor ve turizmden ekmek yemek istiyorsak, toplumu rahatsız eden durumlara karşıel birliği ile sağduyulu davranmalıyız” şeklinde konuştu.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -