Esnaf, “Çalışmalar bezdirdi bizi”

Van’da son zamanlarda birçok yol ve kaldırım çalışması yapılmakta. Bitirildiğinde kentin adına güzel görünmesini sağlayacak çalışmalar ağır aksak yapıldığı için esnaf ve vatandaşları canından bezdirdi.

VAN 19.10.2021 13:11:09 0
Esnaf, “Çalışmalar bezdirdi bizi”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da son zamanlarda birçok yol ve kaldırım çalışması yapılmakta. Bitirildiğinde kentin adına güzel görünmesini sağlayacak çalışmalar ağır aksak yapıldığı için esnaf ve vatandaşları canından bezdirdi.

Birçok sokakta yapılan çalışmalar için başlanma ve bitirilme süresi belirtilmediği gibi tamamlanmasında ise çok gecikmeler oluyor. Özellikle esnaf, çalışmalar çok yavaş ilerliyor, kısa sürede bitirilmesi gereken yerler geç bitiriliyor bu durum işlerimizi çok etkiliyor tepkisinde bulunuyor. Özellikle İpekyolu İlçesi Bahçıvan Mahallesi PTT Sokaktaki esnaf, yaşadıkları sıkıntıları Vangölü TV’ye anlattı.

“Çalışmalardan dolayı kiralarımızı çıkaramıyoruz ”

Bu sokağın durumu 2 yıldır böyle diyen esnaf Habip Temel, “Van’ın göz bebeği olan sokak ama sahipsiz bir sokak. Belediyeye çok ilettik bu durumu kimse ilgilenmedi. Bugün burayı yaptılar belli bir süre sonra bir daha yıkacaklar. Evet, şuan çalışmalar yapıldı çok güzel ama kaldırım meyilleri hepsi dükkânlara doğru. Herhangi bir yapışta dükkânlarımız su dolacak. Yaklaşık 1 aydır bu halde. 1 haftada bitirilecek yer 1 ayda bitirilmedi. Bu çalışmalardan dolayı kiralarımızı çıkaramıyoruz. Allah bilir ne zaman bitirilir?” dedi.

“Çalışmalar esnafı perişan etti ”

Bu çalışmalarla milleti perişan ediyorlar. Kısa sürede bitirilmesi gereken işi çok geç bitiriyorlar diyen esnaf Fuat, “Sizin de gördüğünüz gibi çok kötü durumda. Çalışmalardan memnun değiliz. İki gün sonra bu taşlar kalkacak. Bunlar hep zarardır. Yetkililere şunu söylemek istiyorum. Gelip durumu kendi gözleriyle görsünler. Millet perişan halde, esnaf çalışamıyor.” şeklinde konuştu.

Esnaf Mehmet Çınar ise, “Yol çalışmalarımız başladı. İnşallah bugün yarın biter. Çalışmalar çok uzuyor işlerimizi çok zora sokuyor. Bildiğiniz gibi pandemiden dolayı sıkıntılar yaşadık. İnşallah birlikte bitireceğiz. İşler uzayınca ister istemez işlerimizi sekteye uğratıyor.  Vatandaşlar buraya gelemiyor. Yol demek medeniyet demektir. Yolların yapılması bizim için esnaf için iyidir.” ifadelerini kullandı.

“Yazık Günahtır! Bu insanlar zor para kazanıyor ”

İhsan isimli vatandaş ise düşüncelerini şöyle ifade etti, “Bu çalışmalar herkesi rahatsız ediyor. Aylardır bu sokaklar böyle kazılıp bırakılmış. Evet, çalışma var ama yeterli değil. Yazdan bu yana toz toprak içindeyiz. Bütün esnafın rafları toz içinde. Çalışma yapılmadan esnafa bilgi verilmesi zaman verilmesi lazım bununla beraber verilen zaman içinde de bitirtilmesi gerekiyor. Bulunduğumuz sokak geçtiğimiz 12. Aydan bu yana bu halde. Yazık günahtır. Bu insanlar zor para kazanıyor. Pandemiden dolayı insanlar zaten yeterince zarar gördü. Bir belediye bu şekilde insanları mağdur etmemelidir. Bir şehir bunu hak etmiyor. Bu esnaf vergi veriyor, vermediği zaman devlet te zarar ediyor. Belediyenin görevi insanlara güzel bir yaşam ortamı sağlamaktır. Herkes bu durumdan şikâyetçi ama çok kişi de konuşmaktan korkuyor. Konuşsam acaba başıma ne gelir? Diye. Bu şikâyetler siyasi değil. Bu şehirde yaşan herkesin şikayet ettiği bir konudur. Evet, yapıldığı zaman çok güzel ama insanları bezdirdiler.”

Kaynak: Vangölü TV