Eski İŞ-KUR işçileri uyardı !..

Geçtiğimiz hafta ‘kalıcı iş’ talebiyle Ankara’ya giden eski İŞ-KUR işçileri Ankara’dan döndü. Ankara’da dönen arkadaşlarını Otogarda karşılayan eski İŞ-KUR işçileri ardından Otogardan Feqiye Teyran Parkı’na kadar bir yü

VAN 5.04.2015 10:29:47 0
Eski İŞ-KUR işçileri uyardı !..
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Geçtiğimiz hafta ‘kalıcı iş’ talebiyle Ankara’ya giden eski İŞ-KUR işçileri Ankara’dan müjdeli haberlerle döndü. Ankara’dan dönen arkadaşlarını Otogarda karşılayan eski İŞ-KUR işçileri Feqiye Teyran Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı. İşçiler adına basın açıklaması yapan Ethem Altın,”Artık bu işin sonuna geldik. Milletvekili adayları bize bu konuda destek çıksınlar. Yoksa seçimi onlara zehir ederiz”dedi.

Van'da uzun bir süre kamuoyu gündemini meşgul eden eski İŞ-KUR işçileri 'kalıcı iş' talebiyle 4 haftadır Cumartesi günü eylem yapıyor. Feqiye Teyran Parkı’n bir araya gelen eski İŞ-KUR işçileri burada bir basın açıklaması yaparak ‘tehdit’ gibi uyarılarda bulundular.

“SEÇİMLERİ ZEHİR EDECEĞİZ”

Basın açıklamasını yapan Ethem Altın, “Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştük. Sürdürdüğümüz bu mücadeleyi artık görmelerini ve kalıcı iş vermelerini talep ettik. Sayın Çelik, bize arkadaşlarımızın hangi kurumda çalıştığını sordu. Ardından kurum amirlerini arayarak arkadaşlarımızı hizmet adı altında sözleşmeye tabi tutmasını söyledi. Daha sonra arkadaşlarımız emekli olana kadar buralarda çalışabileceğini bize iletti. Ama ben bunu bir müjde olarak söyleyemiyorum. 4 yıldır aynı şeyler söyleniyor. Burada bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. İşin sonuna geldik. Bakan he demiş, Başbakan he demiş. Bu işin takipçisi olalım. Eğer Van’ın birlik beraberliğini sağlamak ve artan işsizlik nüfusunu azaltmak istiyorsak bize destek olun. Çocuklarımızın dilenmesini ve kırmızı ışıklarda cam silmelerini istemiyorsanız bize yardımcı olun. Bir hafta içinde Van halkına güzel bir haber gelmesini bekliyoruz Aksi takdirde önümüzdeki seçimleri zehir edeceğiz, adayları gezdirmeyeceğiz, milletvekilleri huzur bulamayacak. Eğer bu iş olmasa hiçbir milletvekilini bu kente koymayacağız. Asla geri adım atmayacağız. Eylemimiz ve direnişimiz devam edecek.”