Eski İŞ-KUR işçileri 3 gündür Ankara'da Muhatap bulamıyorlar!

2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' (TYÇP) kapsamında İŞ-KUR tarafından işe alınan ve 14 Haziran 2014'te işlerine son verilen daha sonra yaptıkları eylemlerin ardından 230'u işe alınan İŞ

VAN 23.06.2015 13:08:34 0
Eski İŞ-KUR işçileri 3 gündür Ankara
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Van'da uzun bir süre kamuoyu gündemini meşgul eden eski eski İŞ-KUR işçilerinin 'kalıcı iş' talebi devam ediyor.

'YENİDEN İŞLERİNE SON VERİLDİ'

7 Haziran seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere AK Partili birçok vekil ve yetkili isim ile görüşen İŞ-KUR'lular bir türlü beklediği sonucu alamadı. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde yeniden işlerine son verilen eski İŞ-KUR işçileri tekrar eylem kararı aldı. Bu kapsamda 3 kişilik bir heyeti Ankara'ya gönderen eski İŞ-KUR işçileri bekleyişini sürdürüyor. Ancak Ankara'ya giden eski İŞ-KUR işçileri ile yaptığımız görüşmede muhatap bulamadıkları belirtildi.
Eski İŞ-KUR işçileri adına 3 gündür Ankara'da olan Maşallah Türkan, Ethem Altın ve Yılmaz Sayar'ın 'kalıcı iş' talebi bekleyişi devam ediyor.

'MUHATAP YOK'

Gazetemize konuşan işçi Maşallah Türkan, 3 gündür Ankara'da olduklarını belirterek, mağdur olduklarını ve şimdiye kadar bir muhatap bulamadıklarını söyledi.

'KAYATÜRK GÖRÜŞMEK İSTEMİYOR'

Ankara'ya vardıklarında ilk olarak AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk'ü aradıklarını ifade eden Türkan, "Kayatürk, Van Milletvekili olmasının yanı sıra bizim Cumhurbaşkanı başta olmak üzere AKP'nin en yetkili isimleri ile görüştüren, arabulucu olan kişidir. Bu nedenle ilk olarak kendisini aradık. Ama hala bir araya gelemedik. Telefonla yaptığımız görüşmede ise 'müsait değilim' diyor. Kendisi bilmiyor mu biz ne haldeyiz? Ankara'da gidecek yerimiz, yiyeceğimiz yemek yokken sayın vekilin bizle görüşmemesine anlam veremiyoruz. Ama şunu bilsinler ki sabırlıyız. Bu işi çözene kadar buradan ayrılmayacağız. Bu konuda muhatap kimse de bulup görüşeceğiz. Bunun başka çaresi de yok" şeklinde konuştu.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş