ESKİ BELEDİYE BİNASI YIKILIYOR

Van depreminde ağır hasar alan Van Büyükşehir Belediyesi’nin eski ana hizmet binası yıkılıyor.

VAN 9.08.2017 18:19:56 0
ESKİ BELEDİYE BİNASI YIKILIYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, tarafından 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 yılında yaşanan depremde hasar gören yapıların yıkımı devam ediyor.

Kentin güzelleşmesi adına büyükşehir belediyesi son olarak mülkiyeti kendisine ait olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski hizmet binasının yıkım işlemlerinde son noktaya gelindi. Eski hizmet binasının zemin katında bulunan pasajda yer alan 52 iş yeri  sahibi, dükkânlarındaki malzemelerini toplamaya başladı. Pasajın tamamen boşalmasının ardından ise Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yıkım işlemlerine geçilecek. 

Belediye pasajı esnafı umutlu

Yaklaşık 1 yıldır yaşanan olumsuzluklardan dolayı stres ve sıkıntı yaşadığını söyleyen pasaj esnafı Ömer Ekin “Pasaja yıkım kararının alınmasından bu yana işlerimizde aksaklık vardı. Bizim de ümitlerimiz tükenmişti. Sağolsun kentimize yeni atanan Valimiz bizi dinledi dertlerimize derman oldu. Bizlere yeni yapılacak binada işyeri sözü verdi. Bizde kendisinin yüreğine sözüne inanarak bugün dükkânlarımızı gönül rahatlığıyla boşaltıyoruz. Sayın valimizden Allah razı olsun” dedi. 

Pasajda 26 yıldır esnaflık yaptığını söyleyen ayakkabıcı İbrahim Elitaş “Pasajda dükkân sahibi olmak için 26 yıl önce arsa satıp işyerinin hava parasını ödedim. Buradan kazandığım parayla 20 kişilik nüfusa bakıyorum. Engelli kardeşim var. Tek umudum ve tek kazancım bu dükkân şimdide burası yıkılıyor. Dükkânlarımızı esnaf arkadaşlar olarak boşaltmaya başladık. Kiralar çok pahalı olduğu için ürünlerimi depoya koyacağım. İnşallah yeni binanın yapılmasıyla birlikte yeni dükkânlarımıza geçeceğiz” şeklinde konuştu. 

‘GENÇLİĞİMİN GEÇTİĞİ DÜKKÂNIMI BOŞALTIYORUM’

Pasajın bir başka esnafı Hasan Aslanoğlu’da alınan karardan dolayı mutlu olduklarını kaydederek şunları söyledi:
“Yeni Valimiz bizi pasajda ziyaret ederek bize yeni yapılacak binada işyeri sözü verdi. Bizi dinlediği için kendisine teşekkür ediyoruz. Bugün gençliğimin geçtiği dükkânımı boşaltıyorum. Biraz buruk bir mutluluk içeresindeyim. Ama gelecek içinde umutluyum.”