Esed rejiminden Kürtlere özerklik vaadi

Suriye Enformasyon Bakanı Zubi, 'Kürtlere özerklik meselesi, siyaset anlamında, yasalar çerçevesi içinde olması kaydıyla görüşülür' dedi.

VAN 14.03.2015 09:50:07 0
Esed rejiminden Kürtlere özerklik vaadi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Suriye devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Enformasyon Bakanı Umran Zubi'ye, Kürtlere özerklik verilmesiyle ilgili açıklamalar yaptı. Kürtlere statü verilmesiyle ilgili bir soruyu cevaplandıranBakan Zubi, şunları söyledi:

"Suriye'de yönetim, Suriye toprağının bir miliminden feragat etmez. Kürtler de Suriyeliler gibi bu halkın bir parçasıdır. Suriyeliler için ne geçerliyse onlar için de aynı şey geçerli. Kürtler için bir özerklikten bahsediliyor. Bu konu siyaset anlamında, yasalar çerçevesi içinde kalması kaydıyla görüşülür."

ESED KÜRTLERE KİMLİK BİLE VERMİYORDU

Suriye’de resmi rakamlara göre 300 bin Kürt'e kimlik vermemişti. Suriye'de Kimliği olmayan bu insanlar hiçbir devlet hizmetinden yararlanamadıkları gibi, çocuklarını da okula göndermekte sıkıntıyla karşılaşıyordu. İş bulmak büyük bir sorun, mülk satın almayı ise zaten unutun.1962 sayımının ardından kimliksiz bırakılan Kürtlerin, mal varlığına da el konulmuştu.

Kaynak : Haber7