Eşcinsellik adına ülkemizde ilkler yaşanıyor!

Arzu Erdoğral

VAN 7.05.2015 10:01:47 0
Eşcinsellik adına ülkemizde ilkler yaşanıyor!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Türkiye’de eşcinsellik bazı kesimlerce çeşitli yöntemler ile normalleştirilmeye gayret edilirken HDP aracılığı ile da ilk eşcinsel aday meclise milletvekili olarak sokulmaya çalışılıyor. İktidar partisinden destek bulamasa da toplum içerisinde siyasetçisinden sanatçısına arkasına alan eşcinsel derneklerde her alanda faaliyetler gerçekleştiriyor, Gezi’den 1 Mayıs’a kadar eylemlerde boy gösteriyor.

İstanbul’dan Van’a kadar uzanan bir yelpaze de 1 Mayıs’ta 24 şehirde alanda olmakla övünen eşcinseller, ruh sağlığı alanında çalışanlara yönelik atölyeler düzenliyor, üniversitelerde özellikle de İletişim Fakülteleri ile ortak etkinlik yapıyor, futbol takımı kuruyor.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Ankara Ofisi ile birlikte Türkiye’deki LGBT’liler olarak mültecilerin yaşadıkları sorunlar için bile çalıştay gerçekleştirecek kadar da düşünceliler!

Siyasilerden mecliste haklarını savunmasını isteyen eşcinseller, HDP seçim beyannamesinde yer alan “Biz’ler Gökkuşağıyız” başlığının LGBTİ’ler için önemine değinirken bugünlerde ise HDP’li ve

CHP’li bazı isimlerin LGBTİ Hakları Sözleşmesi’ni imzalanmasından hayli memnunlar.

Berlin’de Şehitlik Cami Derneği Başkanı Ender Çetin’in, Diyanet’in kendisini kovmasından korksa da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı bu camide Kasım ayında Türkiye’nin baskısıyla iptal edildiği söylenen panelin ardından eşcinsellere kapılarını açmasının da örnek teşkil etmesini umuyorlar.

Bu etkinlik sayesinde “İslam ve eşcinselliği bir camide konuşmanın mümkün olduğu gösterildi” derlerken de camilerden gelen tekliflere açıklar!

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun eşcinsel evlilik ile ilgili esprili bir şekilde “Herkesin hayatına kimse karışamaz” yorumunu yapması, Şişli Belediye Başkanı Danışmanı Boysan Yakar’ın, ABD’de iki ayrı

LGBTİ örgütünde çalışmasına olanak sağlayacak bir değişim programına kabul edilmesi de kendileri açısından önemli eşikler!

AK Parti hükümeti ise eşcinsel dernekler tarafından muhalefet partilerine dönük “eleştirilerinde” homofobiyi ön planda tuttuğu gerekçesi ile suçlanıyor!

Harp Okulları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle hükümet eşcinselliği bir kez daha “ahlâksızlık” olarak değerlendirdiğini de göstermiş!

Öyle ya böyle bir iktidar gitmeli, ABD ve Fransa gibi ülkeler de nasıl ki eşcinsel evlilik yapılıyor dahası Avrupa’da Müslüman ailelerin çocukları, ipe sapa gelmeyen gerekçeler ile zorla ailelerinden alınıp gay ailelere veriliyorsa Türkiye’de bu duruma gelmeli!

Din dersi kalkmalı, hatta sadece üniversitelerde değil ilkokullarda bile eşcinselliğin ne kadar normal bir durum olduğu anlatılmalı!

Bunlar yetmezmiş gibi Gazeteci Yazar Ayşe Büşra Erkeç’in twitter’da paylaştığı bir haber “yok artık” dedirten nitelikteydi.

Yalnızca eşcinsellerden oluşan Boston GayMen’sChorusisimli grup ilk kez Müslüman bir ülkede konser verecekmiş. Orkestra bir gün sonra da yapılması planlanan eşcinsel yürüyüşüne katılacakmış!

O ülke de Türkiye! Yürüyüşte İstanbul’da! Üstelik Ramazan ayında…

27 Haziran günü Zorlu Center’da verilecek konser ile ilgili grubun müzik direktörü ReubenReynolds ise “Bu hem Türkiye’ye hem de Müslüman bir ülkeye yaptığımız ilk tur olacak” diyerek mutluluğunu dile getirirken “Gay olun demiyoruz” sözleri ile müziklerinin masumiyetini anlatmış!

Konserin çok normal bir şeymiş gibi Hürriyet, Cumhuriyet gibi gazetelerde yer alması neyse de Akşam gazetesinin de bu koroya eşlik etmesi ise ilginç!

Konsere tepki gösterenler arasında yer alan Bilge Kadın Araştırma Merkezi de orkestranın amacının müzik yoluyla eşcinselliği meşrulaştırıp, yaygınlaştırmak olduğunu vurguluyor.

Ama biz biliyoruz ki tüm ilahi dinler eşcinselliği; ahlaksızlık, bozulma ve günah olarak görür.

Kur’an’da da eşcinsellik kınanmış ve yasaklanmıştır. Lut kavmi ise sapkınlıklarından dolayı helak edilmiştir.

Eşcinsellik, iddia edildiği gibi normal ve yaratılış gereği de değildir. Bunun dışında; “Karşı cinse yönelik alakada bir değişiklik, bir terslik varsa yine bunu yaratılışa değil, hastalığa, sakatlığa, irsiyet veya eğitimden gelen bir bozukluğa bağlamak ve tedavisi için çareler aramak gerekir. Doğuştan iki cinsin de bazı organlarını taşıyan kimseler varsa bunlardan hangisi fonksiyonlar itibariyle güçlü ve etkili ise kişi o cinsiyette ve o sıfatta kabul edilir, bu durumda diğer fazlalıklar anormal sayılarak ameliyat yoluyla giderilir” (Hayrettin Karaman)

Bu sebepledir ki mübarek Ramazan ayında gerçekleştirmek istenen Müslüman ülkede bir ilk olacak eşcinsel konser iptal edilmelidir.