Eşbaşkanlar Sivas katliamını kınadı

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, 22 yıl önce 35 kişinin yakılarak katledildiği Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Eşbaşkanlar, 'İnsanlık suçu işleyenler aklandı

VAN 2.07.2015 15:02:59 0
Eşbaşkanlar Sivas katliamını kınadı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, 22 yıl önce 35 kişinin yakılarak katledildiği Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Tarih boyunca bu topraklar üzerinde yüzlerce katliamın yaşandığını hatırlatan Eşbaşkanlar, katliamların hesabının sorulmaması ve devletin bu katliamlarla yüzleşmemesinden dolayı Sivas'a benzer onlarca katliamın halklara yaşatıldığına dikkat çekti.
Farklı inanç ve kimliklere yönelik katliamların devletin bizzat desteği ile yapıldığını söyleyen Eşbaşkanlar, bu katliamları işleyenlerin ise yine hükümetlerin desteği ile devletin en üst kademelerine atanarak ödüllendirildiklerini söyledi.
Eşbaşkanlar açıklamalarında, "Bu katliamları işleyenler, bilinmelerine rağmen yargı önüne çıkarılmamış ve devlet bu katil ve katliamlarla yüzleşmemiştir. Bu süre içerisinde bırakın adaletin sağlanmasını, insanlık suçu işleyen bu katiller aklanmıştır. Sivas katliamı tüm gerçekleri ile ortaya çıkarılmamasından dolayı Roboski ve birçok katliamı gerçekleşmiştir. Bu katliamların bir daha yaşanmamasının tek yolu yüzleşme ve hesap sormadır. Bu katliamların hesapları sorulmadan, devlet acılı ailelerden ve tüm halklardan özür dilemeden bu acılar her gün biraz daha ağırlaşacaktır" ifadelerine yer verdi. 
Yaşanan katliamı lanetleyen Eşbaşkanlar Çoban ve Kaya, "22 yıl önce Madımak'ta katledilen tüm canlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi