Eş Başkanlar: Saldırı tüm insanlığa yapılmıştır

Kobanê'nin yeniden inşası çalışmalarında gönüllü olarak yer almak isteyen gençlere yönelik yapılan katliam Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları tarafından da lanetlendi. Eş Başkanlar, 'İnsanlık için büyük değerler yaratan

VAN 21.07.2015 09:18:49 0
Eş Başkanlar: Saldırı tüm insanlığa yapılmıştır
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kobanê'nin yeniden inşası çalışmalarında gönüllü olarak yer almak isteyen gençlere yönelik yapılan katliam Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları tarafından şiddetle kınandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen 'Arıcılık Geliştirme Projesi' kapsamında Gevaş ilçesinde bulanan Eş Başkanlar Hatice Çoban ve Bekir Kaya, programı iptal ederek kente geldi. Burada bir kınama mesajı yayınlayan Eş Başkanlar, saldırıyı lanetledi. İlk olarak yaşamını yitirenlerin ailelerine ve tüm halklara başsağlığı ve yaralılara da acil şifa dileyen Eş Başkanlar, "İnsanlık için büyük değerler yaratan Rojava devriminin yıldönümünde yapılan bu saldırı, insanlığın tüm evrensel değerlerine yönelik bir saldırıdır.

Kobanê, halkların yarattığı ortak değerlerin en anlamlılarından biridir. Bu değere ortak olmak için Kobanê'ye gitmek isteyen gençlere yönelik yapılan bu katliamı lanetliyoruz. Bu insanlık düşmanı barbar çete hiçbir zaman halkların ortak yaşama iradesini kıramayacaktır. Amed ve birçok katliamı görmezden gelen ve tehditlere rağmen önlem almayan hükümetin bu olayda sorumluluğu vardır ve bu katliamı aydınlatmakla mecburdur. Söz tükenmiş, söyleyecek ve ifade edilebilecek bir şey artık kalmamıştır. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri ve ortak hareket edenleri tekrar lanetliyoruz. Bir kez daha, yaşamını yitiren bütün canlarımıza, Allah'tan rahmet, halklarımıza ve ailelerine başsağlığı diliyoruz" dedi.

/ Haber MerkeziKaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -