Eş Başkan Keser öğrenciler ile buluştu

Ambalaj atıkların bertarafı için çalışmalarına devam eden İpekyolu Belediyesi, okullarda seminerler vermeye başladı. Seminere katılan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, öğrencilerle yaptığı keyifli sohbette, çöplerin geri d

VAN 18.03.2015 16:43:25 0
Eş Başkan Keser öğrenciler ile buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00
             İpekyolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, okullarda katı atık seminerleri vermeye başladı. İlk olarak Fevzi Çakmak İlk Öğretim Okulunda yapılan seminere İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, Eşbaşkan Yardımcısı Halis Çakır, DBP'li İpekyolu Belediye Meclis üyesi Nebi Kaçak, Temizlik İşleri Müdürü Sidar Fırat, okul yönetimi ve yüzlerce öğrenci katıldı. 
Keser ve beraberindekiler öğrencilere katı atıkların toplanması ve geri dönüşümün doğaya kazanımlarını anlatan kitapçık ile el broşürü dağıttı. 


                 İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, öğrencilere hitaben, "Siz değerli arkadaşlarla bir araya geldiğimden dolayı onur duydum. Amacımız sizleri ziyaret etmek ve İpekyolu Belediyesi'nin katı atıkların toplanmasını ve çevremizi temiz tutmanın faydalarını anlatmaktır. Biliyorsunuz okullarda ambalaj atıklarının toplanması için iç mekân kutularını dağıtmıştık. Buradaki amaç kâğıt, plastik, cam ve metallerin doğaya karışmadan yeniden geri dönüşümünü sağlamaktır. Doğaya atılan çöpler insan salığını ve doğal yaşama zarar vermektedir. Bu çöpler bin yıllar boyuca yok olamayacak doğayı tahrip ediyor. Belediyemizde bunun önüne geçmek için çalışmalarına başladı ve ilk olarak ambalaj atıklarının geri dönüşümünü sağlamak için çalışma başlattı" dedi. 

            Çocuklarında konuya dâhil olması için Keser, çocuklara  küresel ısınma sonucunda buzullar erirse ne olur, sorusuna çocukların çoğu kutup ayıları başta olmak üzere tüm canlıların yaşamı olumsuz etkileyeceğini belirti. 

            Keser, atıkların doğru toplanmasıyla sadece insanları değil tüm dünyadaki cansız ve canlı varlıkların korunmasını sağlanacağını aktardı. Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Ebola virüsüne de değinen Keser, Ebola virüsünün çıkış noktasının tıbbi atıklardan kaynaklandığını söyledi. Keser'in esprili anlatışını çocuklar can kulağıyla dinledi. 

             Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Mühendisi Şeref Sayın slayt gösterimiyle katı atıkların bertarafı hakkında çocuklara bir sunum yaptı. Sunumun ardından Hacivat ve Karagöz'ün çevre temizliğine ilişkin oyun videosu çocuklara izletildi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi