Eş Başkan Kaya, Duhoklu işadamlarını Van'a davet etti

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, Duhok Belediye Başkanı Ihsan Yahya Othman'ın daveti üzerine, Duhok kentinde bir dizi temaslarda bulundu.

VAN 2.05.2015 09:14:55 0
Eş Başkan Kaya, Duhoklu işadamlarını Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, Duhok Belediye Başkanı Ihsan Yahya Othman'ın daveti üzerine, Duhok ilinde bir dizi temaslarda bulundu. İlk olarak Duhok Belediye Başkanı Ihsan Yahya Othman'ı makamında ziyaret eden Kaya, Othman'la bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. İki kent arasında ekonomik ve belediyecilik ilişkileri üzerine yapılan görüşmelerde konuşan Eş Başkan Kaya, iki kent arasında ilişkilerin çok samimi olduğunu belirterek, bu ilişkiyi daha önemli bir noktaya taşımak istediklerini söyledi. Özellikle iki kent arasında ticari ilişkilerin gelişmesinin iki kent açısından çok önemli olacağını aktaran Kaya, Duhoklu iş adamlarını da Van'da bulunan iş adamları ile ilişkilerinin gelişmesi için kente davet etti. Duhok ile kardeş belediye olacaklarını aktaran Kaya, son olarak Belediye Başkanı Othaman'ı da Van'a davet etti.
Daha sonra konuşan Duhok Belediye Başkanı Ihsan Yahya Othman, iki kent arasında tarih oyunca çok güçlü bir bağ olduğunu söyleyerek, mutlaka Van'a geleceğini belirtti. İki kent arasında bundan sonra da ilişkileri güçlendireceklerini aktaran Othman, Duhok Belediyesi olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Bir saat süren görüşmenin ardından Kaya ve Othman Belediye Meclisi'ni ziyaret etti. Belediyede yapılan görüşmelerin ardından Kaya, Vanlı işadamlarını ziyaret etti. Duhok'ta yatırım yapan Vanlı işadamlarını ile görüşen Kaya, daha sonra yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldı.
Kaya, görüşmelerin ardından Duhok iline bağlı birçok tarihi ve kültürel alanı da gezdi. Kaya, bu gezileri sırasında Ezidiler için kutsal olan Laleş'i de gezdi. Kaya burada Ezidîlerin dini lideri Bave Çavuş tarafından karşılandı. Laleş'in tüm alanlarını gezen ve bilgi alan Kaya, Şengal'de DAİŞ çetelerinin yaptığı katliamları tekrar kınadı. Kürtlerin ortak hareket ederek, zafere ulaşacaklarını aktaran Kaya, tüm Kürtlere Ezidîleri daha çok sahiplenme çağrısı yaptı. Bave Çavuş ise, Ezidîlere yönelik yapılan saldırılar sonucu Türkiyeye giden Ezidîlere yaptıkları yardımlardan dolayı Van halkına ve Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Kürt halkının bu katliama sessiz kalmadığını ve Kürtlerin ortak mücadele ettiğini söyleyen Bave Çavuş, yardımlarından dolayı tüm halklara minnettar olduklarını belirtti. Kaya, üç gün boyunca birçok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünü de ziyaret etti. 
/ Haber Merkezi