Erteleme beklentisi!

Depremden sonra esnafa kullandırılan faizsiz KOSGEB kredilerinin geri ödemeleri devam ediyor. ‘Geri ödemeler ertelendi' denilerek ümitlendirilen esnaflar, şuana kadar ertelemenin gerçekleşmemiş olmasından dolayı büyük sıkıntı yaşıyor.

VAN 1.04.2013 11:30:25 0
Erteleme beklentisi!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Depremden sonra esnafa kullandırılan faizsiz KOSGEB kredilerinin geri ödemelerinin ertelenmesi beklentileri şuana kadar henüz gerçekleşmedi. Bir süre önce Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu tarafından yapılan açıklama ile ertelendiği bildirilen, ancak sonraki gün ertelenmediği ortaya çıkan KOSGEB kredilerinin geri ödemesinin şuana kadar ertelenmemiş olması zor durumdaki esnafı kara kara düşündürüyor.
Ümitlendirilen, ancak daha sonra kredilerin geri ödemesi ertelenmediği için ümitleri suya düşen esnaflar, mutlaka KOSGEB kredilerinin geri ödemesinin ertelenmesini istiyorlar. Van’ın iki büyük deprem yaşadığını hatırlatan esnaflar, kendilerinin de henüz darboğazdan kurtulumadıklarını, bu nedenle düzlüğe çıkıncaya kadar kredi ödemelerinin ertelenmesi gerektiğini vurguluyorlar.
Kredi borçlarının geri ödemesi konusunda zorluk yaşayan esnaflar, ertelenme beklentilerini dile getirirken, KOSGEB yetkililerinden aldığımız bilgilere göre şuana kadar kredilerin geri ödemelerinin ertelenmesine dair herhangi bir gelişme yok. Ancak Ankara’da bu konu ile ilgili çeşitli girişimlerin olduğu ve kredi borçlarının ertelenmesinin ısrarla talep edildiği belirtiliyor.
KOSGEB yetkilileri, erteleme olması durumunda bunun kamuoyuna derhal açıklanacağını, ancak şuana kadar herhangi bir erteleme olmadığından dolayı krediden faydalananların kredi borçlarını ödemeleri gerektiğini hatırlattı.

Haber: Umut TARHAN