Erol Uslu: Tanıtım için fon oluşturmayı düşünüyoruz

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu, Van standının EMİTT Fuarı’nda ‘en iyi destinasyon tanıtıcı stant’ seçildiğine dikkat çekerek, “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak ilin tanıtımını asli görevimiz bilip bu çer

VAN 18.02.2022 17:39:54 0
Erol Uslu: Tanıtım için fon oluşturmayı düşünüyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

İstanbul’da bu yıl 25’incisi düzenlenen Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise en büyük 5. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMlTT) Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü de yer aldı.

EN İYİ DESTİNASYON TANITICISI

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve 12 Şubat’ta son bulan fuarda Van standı ‘en iyi destinasyon tanıtıcı stant’ olarak seçildi.
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu, fuardan büyük bir gururla ayrıldıklarını söyledi.
Van olarak önemli bir başarı elde edildiğine dikkat çeken Uslu, “Emitt Fuarına, Van Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının desteği ile bu yıl katılım sağladık. Standımıza turizm paydaşlarını da davet ettik ve sektör temsilcilerine stant içinde tanıtımlarını yapmaları için masa tahsis ettik. Van standı fuarda ‘en iyi destinasyon tanıtıcı standı’ seçildi. Van'ın sahip olduğu kültürel zenginliğinin tanıtılması ile kentimizin, turizmde hak ettiği konuma geleceğinden hiç şüphemiz yoktur.” dedi.

FON OLUŞTURULACAK
Van’ın daha iyi tanıtımı için fuar benzeri etkinliklere katılım sağlamak amacıyla fon oluşturmayı düşündüklerini ifade eden Uslu, şunları söyledi: “Bundan dolayı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak ilin tanıtımını asli görevimiz bilip bu çerçevede gerekli olan sağlam adımları atacağız. Kenti daha iyi tanıtmak için turizmin tüm paydaşları ile bir araya gelip bir fon oluşturmayı düşünüyoruz. Bu fon sayesinde kimseden yardım almadan ulusal ve uluslararası tüm tanıtıcı fuarlara katılım sağlamayı hedeflemekteyiz. Van olarak bunu başaracağımıza da inancımız tamdır.”

‘SEKTÖRÜN KATILIMI ÖNEMLİYDİ’
EMİTT fuarının iki ayrı önemi olduğunu belirten Uslu, bunlardan birinin Van’ın tanıtımı diğerinin de sektör temsilcilerinin sağladığı katılım olduğunu söyledi.
Sektörün sağladığı katılımın kente daha çok ziyaretçi gelmesinin önünü açacak bir faktör olduğunu ifade eden Uslu, şunları kaydetti:
“Emitt Fuarına katılmayı da ilin tanıtımı için çok önemsedik. Sadece ilin tanıtımı için değil, sektörün katılması da büyük bir önem taşımaktaydı bizim için. Çünkü sektörün katılım sağlamasıyla Van’a 2022 yılında daha çok ziyaretçinin gelmesine olanak sağlayacaktır. Bu tür fuarların bir getirisi de ildeki zengin kültürlerin görünürlüğünü artırmak ve konaklama gün sayısını artırmak olacaktır.”
Özel Haber: Adil HARMANCI