ERMENİLERDEN TEPKİ

Ayinde organizasyon yetersizliği

VAN 11.09.2013 11:52:10 0
ERMENİLERDEN TEPKİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
Akdamar Kilisesi'nde 8 Eylül günü Ermenilerin katılımı ile gerçekleştirilen ayin sırasında içeride çok sayıda basın mensubu, sivil polis ve güvenlik görevlisinin bulunması tepkilere neden oldu.

Haber: Adil HARMANCI
Akdamar Kilisesi´nde bu yıl 4´üncüsü yapılan ayin, organizasyondaki yetersizliklerle dikkat çekti. Ayinin başlamasıyla birlikte çok sayıda basın mensubu kiliseye girerek adeta baştan sona ayini görüntüledi. Bu sırada çok sayıda güvenlik gücü de kilisede konumlandı. Basın mensuplarının ve görevlilerin sürekli hareketlenmeleri nedeniyle ayinde bulunanlar istedikleri gibi hareket edemedi. Basın için ayrılan çadırda da haber yazımı bitmeden elektrikler kesildi.

ERMENİ KADINDAN
TEPKİ
Ayin için gelen ve kalabalık içinde zor anlar yaşayan Ermeni bir kadın, basın mensuplarının uzun süre görüntü almasına ve fotoğraf çekmesine, "işinizi yaptınız artık bizi rahat bırakın" şeklinde itiraz etti. Rahibin dua okuduğu bir sırada kadın basın mensuplarıyla sesli olarak uzun süre tartıştı. Ayin sona erdikten sonra da, halen basın mensuplarını karşısında gören papaz da ayinle ilgili açıklamasını kilise içinde yapmak zorunda kaldı.
YENİ DÜZENLEME
ŞART
Ayinin sona ermesinden sonra dışarı çıkan basın mensupları ise,  organizasyonun yetersiz olduğunu dile getirerek, bundan böyle düzenlenecek ayinlerde içerde ilk görüntüler alındıktan sonra dışarı çıkmanın daha doğru olacağını, açıklamaların da dışarıda yapılacak şekilde planlanması gerektiğini ifade etti. Basın mensupları, elektrikler erken kesildiği için haber yazımında ve aktarımında da sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

CAMİDE OLSA KİMSE
KABUL ETMEZ
Ermeni kadının tepkisini haklı bulan emekli imamlardan Yusuf Kılıç da, "Aynı şey camide yapılsa herkes ayaklanır.
Niye orada film mi çevriliyor, hayır, ibadet ediliyor. Bir ibadet bu kadar düşürülmez, reklam da edilmez. Organizasyonda eksikler olduğu belli, bir polis içerde yeterli, ne polis ne basın mensubu, ne de güvenlik görevlisi olmadan ibadetlerini geleneklerine göre yapar çıkarlar." diye konuştu.