'Erken yaşta evlilik' öğrencilere soruldu

S.S. Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (Yaka-Koop) tarafından yürütülen 'Oyun Sandım Gerçek Oldu' Projesi kapsamında, “Erken yaşta zorla evlilik” konulu okullar arası kompozisyon yarışması düzenleniyor. Yaka-Koop akti

VAN 20.12.2017 10:04:50 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Yaka-Koop tarafından, 2013 yılından bu yana zorla ve küçük yaşta evliliklere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, okul öğrencilerinin katılabileceği farklı yarışmalar da düzenleniyor.

 

KOMPOZİSYON YARIŞMASI
Kooperatif tarafından geçen yıl resim yarışması düzenlenirken, bu yıl da, “Erken yaşta zorla evlilik” konulu kompozisyon yarışması düzenlendi.
Üniversiteden ilköğretime her okuldan öğrencilerin hedeflendiği yarışma için Kasım ayında yapılan başvurular 11 Aralık’ta son buldu. 

 

KOMİSYON KURULDU
Yarışma ile ilgili bilgi veren Yaka-Koop aktivisti Gülmay Gümüşhan, değişik okullardan 50-55 dolayında öğrencinin istenen konu dâhilinde kompozisyon gönderdiğini söyledi.  
Yarışma ile ilgili bir değerlendirme komisyonu kurduklarını belirten Gümüşhan, komisyonun Perşembe günü kooperatif binasında gönderilen yazıları değerlendireceğini ifade etti.

 

DERECEYE GİRENLERE BİLGİSAYAR
Sonuçların hafta sonunda değerlendirileceğini de anlatan Gümüşhan, şunları kaydetti:
“Önümüzdeki Cumartesi günü düzenleyeceğimiz bir törenle sonuçları açıklayacağız. Dereceye giren 10 öğrencimize birer tablet bilgisayar hediye edeceğiz. Erken yaşta zorla evlilik Türkiye’de birçok yerde var ama bizim bölgede daha çok var. Biz buna karşı yıllardır çeşitli etkinliklerle mücadele ediyoruz. Bir de eğitim kurumlarımızda bulunan çocuklarımızı da bu işe katarak düşüncelerini öğrenmek istiyoruz. Bunun için şimdiye kadar resim yarışmaları düzenledik, bu sene de kompozisyon yarışması düzenledik. Doğrusu öğrencilerimizin bu konudaki fikirlerini merak ettik. Cumartesi günü hep birlikte göreceğiz, bakalım neler düşünmüşler, önerileri var mı, göreceğiz” 
Özel Haber: Mürsel ÖNER

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi