Ergenekoncu, Balyozcu kafaya balyoz indirdi ordu!

Lütfü Oflaz ile Sohbet...

VAN 23.03.2013 10:52:57 0
Ergenekoncu, Balyozcu kafaya balyoz indirdi ordu!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Lütfü Bey; Ergenekon davasında mütalaasını açıklayan savcı, sanıklar hakkında ağır cezalar istedi. Bunun üzerine Ergenekoncuların savunucuları, “Bu davada yargılananlar ABD’ye karşı oldukları için yargılanıyor; bu yolla AKP Türk Ordusu’nu tasfiye ediyor” şeklindeki propagandalarına hız verdi. Nasıl değerlendiriyorsunuz bu gelişmeleri?

 Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da Ergenekon davasında yargılananlardan biri. Acaba Ergenekoncuları savunanların iddia ettikleri gibi İlker Başbuğ ABD karşıtı birisi mi? Unutulmasın ki İlker Başbuğ Genelkurmay Başkanı olur olmaz yaptığı ilk açıklamada, “ABD ile Türkiye’nin askeri işbirliğini mükemmel hale getirmek benim görevimdir” demişti. Yine unutulmasın ki Ergenekon davasında yargılanan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz de medyaya yaptığı açıklamada, “Ben Amerikancıyım” demişti. Ve yine Ergenekon davasında yargılanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün en Amerikan yandaşı, en faşist generallerden biri olduğu geçmişte yazılıp çizilmişti. Hatta bugün Ergenekon davasında yargılananların savunuculuğunu yapan Aydınlık gazetesi gibi medya organları tarafından da bu dile getirilmişti. Onun içindir ki Ergenekon, Balyoz gibi davalarda yargılananların ABD karşıtı olduğu iddiası inandırıcılıktan uzaktır. Peki Ergenekon, Balyoz gibi davalarla AKP’nin Türk Ordusu’nu tasfiye ettiği iddiası inandırıcı mıdır? Unutulmamalıdır ki Ergenekon, Balyoz gibi davalarda yargılanan generaller, subaylar ordunun onayıyla gözaltına alındı. Nitekim bu generaller, bu subaylar ordu tesislerindeki lojmanlarında teslim alındı. Genelkurmay’ın, ordunun onayı olmasa bunca general, subay ordu tesislerindeki lojmanlarından alınıp tutuklanamazdı. Eğer ordu istemese, polisler bu generalleri, bu subayları gözaltına almak için ordu tesislerine giremezdi. Kaldı ki bakın Balyoz davasında pek çok general, subay mahkum edildi ve şimdi de Ergenekon davasında birçok generalin, subayın mahkumiyeti istendi. Ama buna ordu bir tepki göstermedi. Bu da gösteriyor ki Ergenekoncuların, Balyozcuların kafasına ordu balyoz indirdi! Onların kafasına hakimin tokmağından önce ordunun balyozu indi!

ATATÜRKÇÜLERE GÖRE, ATATÜRK YÜCE, MİLLET CÜCE!

Atatürkçüler “Dünyada hiçbir liderin Atatürk kadar heykeli dikilmedi, bu ona verilen değeri gösteriyor” diye konuşup yazarlarken, geçenlerde Atatürkçü sanatçılardan Gülriz Sururi de “Benim için Atatürk’ün Nutuk’u dünyaya inmiş son kitaptır” diyerek Nutuk’u kutsal kitap olarak gördüğünü ifade etti. Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

Atatürkçüler Mustafa Kemal’i tanrı, Kemalizmi din, Nutuk’u kutsal kitap, Anıtkabir’i de Kabe olarak görüyor! Atatürkçü şairlerin, yazarların bunu dile getiren birçok ifadesi olduğu biliniyor. Bu arada mesela CHP’nin 15. Yılı münasebetiyle bastırdığı Şeref kitabında Mustafa Kemal, “Selanik’ten yükseldi ilahların bir eşi” şeklinde anlatılıyor. Devleti yöneten zihniyet bu olunca, her yere Mustafa Kemal’in heykellerini dikmek de kaçınılmaz oluyor. Ancak sorunuzda belirttiğiniz gibi Atatürkçülerin “Dünyada hiçbir liderin Atatürk kadar heykeli dikilmedi, bu ona verilen değeri gösteriyor” demesi acaba gerçeği mi yansıtıyor? Unutulmasın ki dünyada hiçbir lider de Atatürk gibi kanunla korunmuyor. Atatürk’ü Koruma Kanunu gibi bir kanun dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmuyor. Adeta bu kanunla Atatürk milletten korunuyor! Acaba bu kanun olmasa, Atatürk’ün heykelleri yerinde kalır mı kalmaz mı, bu bilinmiyor. Atatürk’ten başka dünyadaki hiçbir lider kanunla korunmadığı gibi, Atatürk’ten başka hiçbir lider de kendisine milletinin atası anlamında bir soyadının verilmesini istemedi. Örneğin yaptığı devrimle Sovyet Rusya’ya dünyanın iki süper ülkesinden biri olma yolunu açan, dünyada uzaya giden ilk ülke olma yolunu açan Lenin’e, isteseydi Rusların atası anlamına gelecek Atarus soyadı verilebilirdi! Örneğin yaptığı devrimle Çin’e dünyanın en güçlü üç ülkesinden biri olmanın yolunu açan Mao’ya, isteseydi Çinlilerin atası anlamına gelecek Ataçin soyadı verilebilirdi! Atatürk gibi bir soyadları yok diye, Atatürk kadar heykelleri yok diye dünyayı etkilemiş birçok lider değersiz mi? Şüphesiz ki Kurtuluş Savaşımızın komutanı olarak Atatürk bizim için değerlidir. Ancak Kurtuluş Savaşımız sadece Atatürk’e de mal edilmemelidir. Çocuğuyla, kadınıyla, yaşlısıyla tüm millet bir kurtuluş savaşı vermiştir. Çanakkale Zaferi gibi destanların yazılması milletin sayesinde gerçekleşmiştir. Büyük olan millettir; hiç kimse milletten büyük değildir. Ne var ki Atatürk’ü tanrılaştıran Atatürkçülere bakarsanız, Atatürk yüce, millet cüce! Bence Atatürk yüce, millet cüce düşüncesinin kendisi cüce!

 

www.lutfuoflaz.com