Erek Dağı ormanlaştırılacak

İpekyolu Belediyesi ve DTK Ekoloji Komisyonun Erek Dağı eteklerine dikimini planladıkları 50 bin ağaç için alan çalışması başlattı. Ağaç dikim çalışmaları, 9 Nisan'da halkın katılacağı bir açılış ile başlayacak.

VAN 3.04.2015 17:05:21 0
Erek Dağı ormanlaştırılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kentte ekolojik bir kimlik kazandırma çalışmalarına sürdürüyor. Daha önce bazı parklar yapan İpekyolu Belediyesi, Erek Dağı eteklerinde 150 bin metrekarelik alanı ağaçlandırmak için kolları sıvadı. Kentin en büyük ormanlık alanını oluşturmak amacıyla başlanılan çalışmalar etap etap yürütülecek.
Öte yandan Rojhilat Mahallesi Bostaniçi TOKİ'de bulunan 6 bin metrekarelik alan da iş makineleri tarafından zeminin ağaç dikimine hazır hale getirilmesi için çalışmalar başlatıldı. İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Nermin Unat, Park ve Bahçeler Müdüresi Esmer Kara ve teknik ekip süren çalışmaları yerinde inceledi. Burada bir açıklama yapan Unat, "Demokratik, Ekolojik ve Cinsiyet Özgürlükçü" paradigma ekseninde çalışmalarını yürüdüklerini belirtti. Esas aldıkları siyasi anlayıştan yola çıktıklarını aktaran Unat, "Bu anlayışla yola çıktığımız güneşin kenti, büyük medeniyetlerin beşiği olan ve tarihi İpekyolu üzerinde bulunan kadim kent olan Van'a hak ettiği değeri vermek üzere yeşillendirme çalışmalarına başladık." diye konuştu.

50 BİN AĞAÇ DİKİLECEK

Unat, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ekoloji Komisyonuyla birlikte çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. 9 Nisan'da ağaç dikimine başlayacaklarını belirten Unat, Van'ın iklim şartlarına göre sarı çam, kara çam, sedir, çınar ve çeşitli meyve ağaçlarından oluşan 50 bin ağacın dikimini yapacaklarını açıkladı.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -