Erek Dağı eteklerinde ağaç dikimi başladı

Bu yıl Erek Dağı eteklerine 50 bin ağacı dikmeyi hedefleyen İpekyolu Belediyesi 'İpekyolu'unda herkesin bir ağacı olacak' sloganıyla ağaç dikimine başladı. 4 yıl içerisinde yüz binlerce ağacın dikilmesi hedefleniyor.

VAN 9.04.2015 20:42:11 0
Erek Dağı eteklerinde ağaç dikimi başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
                  Van Merkez İpekyolu Belediyesi ve DTK Ekoloji Komisyonu tarafında ortak başlatılan ağaçlandırma kampanyasının ilk ayağı Erek Dağı etekleri Bostaniçi TOKİ'de gerçekleşti. 

                  İlk etap olarak belirlenen Erek Dağı Kevenli köyünde hava şartların elverişsizliğinden dolayı ikinci etap olarak belirlenen Bostaniçi TOKi'ye geçilerek burada ağaç dikimine geçildi. 
Ağaç dikim startında HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, HDP İl ve ilçe yöneticileri DBP İl ve ilçe yöneticileri ile İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, Belediye meclis üyeleri, DTK Ekoloji Komisyonu, Demokratik Halk Meclisleri, Barış Anneleri, Tuyad-Der, Meya-Der, YÖDER, Mazlum-Der, Çarşı grubu ve binlerce kişi katıldı. 

              İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, Demokratik Toplum Kongresi'nin düzenlediği ekoloji konferansında  Van İçin alınan kararlara dikkat çekerek, "DTK ekolojik konferansında ekolojik bir doğa için Van  pilot bölge seçildi. Bizlerde belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu. 

           "Doğamıza sahip çıkmalıyız"
          Bidav'ın ardından konuşan DTK Ekoloji Komisyon Sözcüsü Fatih Şahin, "İpekyolu Belediyesinin bu mukaddes, onurlu, insani, beşeri, ekolojik ve paradigmasal olarak başlattığı her yurttaşın bir ağacı olsun şiarıyla kent ormanları projesini DTK Ekoloji Komisyonu ve bileşenleri olarak destekliyoruz'' şeklinde konuştu. 

                  Yitirilen doğal güzellikler için emek sarf eden herkese teşekkür eden HDP Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, "kapitalist tüketim ve talan zihniyetine karşı çıkarak doğamızı korumalıyız. İşte Erek Dağı eteklerinde bunun startını veriyoruz. Tüm Van halkını bu mevsimde ağaç dikmeye çağırıyorum" dedi. İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Esmer Kara, katılımcılara teşekkür ederek çalışmalarına güç kattıklarını ifade etti. 
Yapılan konuşmaların ardından ağaç dikimine geçildi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi