Erdoğan'dan vize çıktı, önce MİT sonra BDP görüşecek

Görüşmede, Öcalan'ın BDP'lilere vereceği mesajlar masaya yatırılacak, 'eylemsizlik', 'silah bırakma' ve 'Türkiye dışına çıkma' konusundaki gelinen son aşama gözden geçirilecek

VAN 18.02.2013 12:28:51 0
Erdoğan
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin'de 'Adalet Bakanı ile netleştireceğiz' dediği BDP heyetinde Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan ve Ahmet Türk'ün isimleri onaylandı.

Bu isimlerle ilgili yazılı başvurunun henüz yapılmadığı ancak isimlerin şifahi olarak Erdoğan'a iletildiği bildirildi. Erdoğan ise son kararını henüz BDP'ye bildirmedi. Erdoğan'ın "olur" verdiği 3 ismin İmralı 'ya gidecekmiş gibi hazırlık yaptığı bildirildi.

Adalet Bakanlığı ile BDP arasında önceki akşam telefon trafiği yaşanırken İmralı'ya salı ya da en geç çarşamba gidilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

BDP heyeti öncesi kardeş Mehmet Öcalan'a ise izin çıktı. Mehmet Öcalan'ın bugün öğleden sonra İmralı'ya gideceği öğrenildi.

BDP heyetine onay çıkmasıyla başlayacak ikinci İmralı trafiğinin ana hatları belli olmaya başladı. Yeni Şafak'ın haberine göre, görüşmede, Öcalan'ın BDP'lilere vereceği mesajlar masaya yatırılacak, 'eylemsizlik', 'silah bırakma' ve 'Türkiye dışına çıkma' konusundaki gelinen son aşama gözden geçirilecek. İkinci İmralı heyetinin, yapacağı görüşmede de Öcalan-MİT toplantısında masaya yatırılan plan metni ele alınacak. BDP-Öcalan görüşmesi sırasında MİT adına özel seçilmiş yetkililerin de bulunabileceği öğrenildi.

Söz konusu yetkililer gerekli görüldüğü takdirde, BDP heyetine teknik bilgilendirmelerde bulunacak. İlk olarak MİT'le ardından da BDP heyeti ile görüşecek olan İmralı'dan çıkacak mesajlar üç noktadan örgüte aktarılacak. Sürecin uygulama kısmına ise BDP-İmralı, PKK'nın Avrupa kanadı ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin başkenti Erbil aracılığıyla geçilecek. Mehmet Öcalan, Ahmet Türk ve Ayla Akat Ata'ın açlık grevlerinin bitmesinin hemen öncesinde yaptıkları İmralı ziyaretinin başlangıç noktası olan Ataköy Marina'nın, İmralı'ya gidecek yeni heyet için de başlangıç noktası olacağı belirtiliyor.