Erciş'ten Yalova'ya pedal çevirecekler

AKUT Ankara ekibi gönüllülerinden Mehmet Murat Boz ve Derya Keçeci, yıkıcı depremlere dikkat çekmek için Kuzey Anadolu fay hattı boyunca, bisikletle bin 500 km pedal çevirecek. Yolculuk 4 Ağustos'ta Van'ın Erciş ilçesinden başlayıp Göl

VAN 3.07.2015 12:45:56 0
Erciş
Tarih: 01.01.0001 00:00
 AKUT Ankara Ekip Lideri Hakan Korkut, proje ile ilgili yaptığı açıklamada Kuzey Anadolu fay hattında bisikletle bin 500 km fikrinin, tarih boyunca ülkemizde yaşanmış ve yaşanması kuvvetle muhtemel deprem bölgelerine ait noktaların birleşmesiyle kendiliğinden oluştuğunu bildirdi. "Yakın tarihte yaşanan Van depreminde Erciş'te ekip olarak arama-kurtarma çalışmalarına katıldık. Van depreminden önce yaşadığımız en büyük deprem ise 17 Ağustos 1999 Gölcük depremiydi. Bu da bizi, Van'dan başlayıp önce Gölcük'e, oradan da Kuzey Anadolu fay hattının en batısında yer alan ve her geçen gün kırılmasına daha da yaklaştığımız Marmara fayına doğru uzun bir yolculuğa götürdü" diyen Korkut, kamuoyunda ses getirmesini bekledikleri proje ile afetler konusunda hafızaları tazelemeyi ve olası yıkıcı depreme dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirtti.

AKUT Ankara ekibi gönüllüleri Mehmet Murat Boz ve Derya Keçeci yaptıkları açıklamada, "Fay hattı boyunca yapacağımız etkinliklerle deprem olgusunu hatırlatacak, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşarak, bizleri enkaz altında bırakan asıl gerçeğin deprem değil; bilgisizlik, eğitimsizlik ve ihmal olduğunu bir kez daha anlatacağız. Bizler, amacımızı gerçekleştirmek adına en uygun ve en anlamlı aracın bisiklet olduğuna karar vererek, bisikletle fay hattında 1500 km hedefledik. Umarız ki bu anlamlı proje, sportif, gezi ya da alternatif ulaşım amaçlı bisiklet kullanımının yaygınlaşmasına da bir nebze olsun katkı sağlar." dediler.

Asıl meslekleri öğretmenlik olan ikili, zorlu etaplardan oluşan yolculuğa hazırlanmak için yoğun bir antrenman programı uyguluyorlar. Proje adına açılan sosyal medya hesaplarına gelen destek mesajlarının kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade eden ikili, bu projenin yürütülmesi için maddi kaynağa ihtiyaç olduğunu ve sponsor olmak isteyenlerin AKUT Ankara Ekibine başvuruda bulunabileceğini belirtiyorlar. "Bir pedal da sizden" sloganıyla başlatılan kampanyaya maddi destekte bulunacak herkes için bir km pedal çevireceklerinin sözünü veren bisikletçiler, böylece daha geniş bir kitleyi projenin paydaşı yaparak hedefe birlikte ulaşmak istiyorlar.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -