Erciş'teki Engelliler Piknik Yaptı

Erciş ilçesinde Bakım Rehabilitasyon Aile ve Danışma Merkezi'nde kalan 34 engelli için piknik düzenlendi.

VAN 10.05.2013 15:57:27 0
Erciş
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erciş ilçesinde Bakım Rehabilitasyon Aile ve Danışma Merkezi'nde kalan 34 engelli için piknik düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Erciş İlçe Müdürlüğü tarafından, Gönül Elçileri Projesi kapsamında Bakım Rehabilitasyon Aile ve Danışma Merkezi'nde kalan engelliler için piknik düzenlendi.

Erciş Balık Bendi'nde düzenlenen piknikte, engelliler türküler söyledi, top oynadı ve uçurtma uçurdu.

Kaymakam Barboros Baran, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli vatandaşlarla olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Baran, "Rehabilitasyon merkezimizin düzenlediği bu etkinlikte engellilerimizle piknik yaptık. İnşallah bu etkinliklerimiz devam edecek. Onlar bizim parçamız, toplumumuzun üyeleri. Onlarla biz biziz" diye konuştu.

Bakım Rehabilitasyon Aile ve Danışma Merkezi'nde kalan engellilerden Yeliz Üçkardeşler de koltuk değneklerine, tekerlekli sandalyeye mahkum olmadıklarını, her şeye rağmen yaşamanın çok güzel olduğunu ifade etti.

Üçkardeşler, "Engelliyim ama hayat çok güzel. Bir küçük kıvılcımdan bile mutlu oluyoruz. Bize bugün böyle bir fırsat tanıdılar. Piknik yaparak doyasıya eğlendik" dedi.

Erciş Bedensel Engelliler Derneği Şube Başkanı Hadi Kaya ise engellilerin engellerini ortadan kaldırmak, onları topluma kazandırmak istediklerini söyledi.

Kaya, "Engelli vatandaşlarımızı toplumuna kazandırmak için büyük çaba harcıyoruz. Her insan potansiyel engelli adayıdır. Biz de bugün böyle bir piknik düzenledik. Artık engelliler de açığa çıksın, pikniğe gitsin, toplum içine karışsınlar. Amacımız engellileri topluma kazandırmak" diye konuştu.

Geziye, Müftü Ziya Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Abdulvahit Çelik ve engelliler katıldı.