Erciş'te üç Engelli Parkı

Van'ın Erciş ilçe belediyesi tarafından üç mahalleye engelli parkı kurulacak. Belediye Eş Başkanı Diba Ermiş Keskin, bu konuda halkla görüş alıverişinde bulunmak için bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve parkların yakın bir zamanda

VAN 18.03.2015 17:08:58 0
Erciş
Tarih: 01.01.0001 00:00
 2011 yılında meydana gelen 7,2'lik depremin en fazla yıkıma neden olduğu Erciş'te şehrin yeniden eski düzenine kavuşması ve daha da modernleşmesi için Belediyenin yürüttüğü çalışmalar sürüyor. 

İlçenin altyapı hizmetlerine ağırlık veren belediye, yeşil alan ve park yapımını da önemsiyor. Belediye şimdi de ilçede Engelli Parkı inşa etmeye hazırlanıyor.

ÜÇ MAHALLEDE OLACAK
Engelli parkları Haydar Bey Mahallesi, Beyazıt Mahallesi ile Salihiye Mahallesi'ne kurulacak. 
Parklar, engellilerin en rahat hareket edebilecekleri ve erişebilecekleri bir şekilde dizayn edilecek. 
En fazla engellinin olduğu bu mahallelerde halktan gelen yoğun talep üzerine parkların kurulacağı öğrenildi.

HALKLA TOPLANTILAR
Gazetemize konuşan Belediye Eş Başkanı Keskin, parkların önümüzdeki dönemde yapılacağını ve bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile diyaloga geçildiğini belirtti. 
Belediye hizmetleri için öncelikli olarak halkla toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Keskin, engelli parklarını da özellikle mahalledeki kadınlardan gelen talep üzerine gündemlerine aldıklarını ifade etti.

KOOPERATİFLER KURULACAK
İlçede kadına yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini de kaydeden Keskin, bunun için de kooperatifler kurmayı planladıklarını belirtti. 
Şimdiye kadar yaptıkları ve bundan böyle yapacakları projeleri geçtiğimiz günlerde kadın encümenlerinin de katılımıyla bir sinevizyon gösterimi ile kadınlara izlettirdiklerini belirten Keskin, bir yandan doğal yapıyı korurken, bir yandan da kuracakları kooperatiflerle kadın emeği ile ilçenin gelişmesine ve kalkınmasını amaçladıklarını kaydetti.

TANDIR PROJESİ
Erciş belediyesi, kadınlara yönelik çalışmalar kapsamında, kadınlara kolaylık sağlanması amacıyla daha önce de tandır projesi çerçevesinde 15 mahalleye tandır inşa etmişti. 
Ercişli kadınlar, belediyenin faaliyetlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getiriyor.