Erciş'te Kurtuluş Bayramı Coşkusu

Van’ın Erciş ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 96. yıldönümü yapılan törenlerle kutlandıTören, sabah saat 09.00’da kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı.

VAN 1.04.2014 18:29:17 0
Erciş
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'ın Erciş ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 96. yıldönümü yapılan törenlerle kutlandı

Tören, sabah saat 09.00'da kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Ardından Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan Tenzile Ana İlk ve Ortaokulu'nun bahçesinde yapılan törenlere geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirtir bir konuşmayı Tenzile Ana İlk ve Ortaokulu Müdürü Resul Gezici yaptı. Öğrencilerin Erciş ile ilgili şiirler okumasından sonra Ercişli Mahalli Sanatçı Nevzat Elibol tarafından söylenen türküler eşliğinde öğrenciler halay çekti. Halaya İlçe Kaymakamı Barboros Baran da bir süre eşlik etti.

Törene Kaymakam Barbaros Baran, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mustafa Ataberk, Erciş Belediye Başkanlığı'nı temsilen belediyenin Özel Kalem Müdürü Fehmi Karadağ, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, kamu kurum amirleri, oda ve dernek temsilcileri, gaziler, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.