Erciş'te İnci Kefali Balık Göçü Festivali İçin İstişare Toplantısı

Van'ın Erciş ilçesinde bu yıl 4.'sü düzenlenecek olan İnci Kefali Balık Göçü Kültür ve Sanat Festivali istişare toplantısı Kaymakam Barboros Baran başkanlığında gerçekleşti.

VAN 27.02.2013 11:19:15 0
Erciş
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Erciş ilçesinde bu yıl 4.'sü düzenlenecek olan İnci Kefali Balık Göçü Kültür ve Sanat Festivali istişare toplantısı Kaymakam Barboros Baran başkanlığında gerçekleşti.

Erciş Kaymakamlığı binasında yapılan istişare toplantısına İlçe Kaymakamı Barboros Baran, Erciş Belediye Başkan Vekili Nurettin Marufoğlu, Doğa Gözlemcileri Derneği Başkanı ve YYÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Özkan Altıner, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Erdoğan, Erciş Sosyal Hizmetler Müdürü Şafak Aydın, İlçe Tarım Müdürlüğü ve su ürünleri yetkileri ile basın mensupları katıldı. Erciş Kaymakamı Barboros Baran, 4.'sü yapılacak olan İnci Kefali Balık Göçü Kültür ve Sanat Festivali'nin yapılacağı tarihi ve muhteviyatı konusunda katılımcıların görüşlerini aldı. Baran, nihai kararın Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından verileceğini söyledi.

Doğa Gözlemcileri Derneği Başkanı ve YYÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı ise, balık göçü tarihini belirleyen faktörün ilkbahar yağışları olduğunu söyledi. Bu yıl festivalin 1-3 Haziran tarihleri arasında yapılmasının uygun olduğunu, ancak doğayla pazarlığın olamayacağı vurgusunu yapan Sarı, "İnci Kefali Kültür ve Sanat Festivali artık rayına oturdu. Faaliyetleri yürütecek güçlü bir ekip oluştu. Artık ona uluslararası desek verilmesi gerekir. Uluslararası desteğimiz de hedefimiz çok uzak ülkelere gitmeden İran'ı hedeflesek bizim Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak Urumiye Üniversitesi'yle, Tebriz Üniversitesi'yle ilişkilerimiz var. Hemen yakınımızda sürekli valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız sınır il ve ilçeler olarak toplantılar yapıyorlar. Bu toplantılarda bunları gündeme getirsek 50-100 tane afişte Farsça bastırsak İran'dan öğrenci ve hocaları buraya davet edebiliriz. Ayrıca, festivale uluslararası kimlik kazandırsak Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan da daha fazla destek alırız diye düşünüyorum. Festivalimizde kültür ve sanat içeriğini de güçlendirsek, örneğin balık temalı olmak üzere bir etkinlik için hoca yetiştirsek iyi olur. Bu konuda özel üniversitelerden gelmek isteyenler var. Özel üniversiteleri de dahil ettiğimizde festivalimiz daha güçlü olur" şeklinde konuştu.

Yaklaşık bir saat süren toplantıda diğer katılımcıların da görüşleri alınarak yeni bir taslak hazırlandı. - Van