Erciş'te Alt ve Üst Yapı Çalışmaları

Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, ilçede çalışmaları devam eden yol, kanalizasyon ve asfalt çalışmalarını inceledi.

VAN 3.12.2012 16:14:06 0
Erciş
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, ilçede çalışmaları devam eden yol, kanalizasyon ve asfalt çalışmalarını inceledi.

Belediye Başkanlığı, 23 Ekim'de meydana gelen deprem sonrası çalışmalarını hızlandırarak, alt ve üst yapıda oluşan tahribatın izini silmeye çalışıyor.

Çalışmaları inceleyen Başkan Arapoğlu, bu yıl yollara 50 bin ton sıcak asfalt dökmeyi hedeflediklerini ve şimdiye kadar yollara 40 bin ton asfalt döküldüğünü belirtti.

Ellerinde 10 bin ton asfalt kaldığını ve hava şartlarının olumlu devam etmesi durumunda çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Arapoğlu, şöyle konuştu:

"Depremde alt ve üst yapıda çok ciddi tahribatlar meydana geldi. Artık depremin izlerini ortadan kaldırıyoruz. Çınarlı, Tekevler, Gölağzı, Salihiye ve Örene mahallesinde yeni yol çalışmalarımız oldu. Eksik kalan yollarımız ile ara sokakları asfaltladık. Geçen yıl çalışmaları depremden dolayı tamamlayamamıştık. Bu yıl tamamlamaya çalışacağız. Ayrıca bu yıl yollara 80 bin adet kilitli parke taşı döşedik. İnşallah Erciş hak ettiği yeri bulacak. Erciş'e layık bir şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz."

Muhabir: Ali Dağer / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - Van