Erciş'te 2. duruşma 26 Mayıs'ta

12 Ekim gününden bu yana farklı aralıklarla yapılan operasyonlar kapsamında tutuklanan Erciş belediye eş başkanları ve yöneticilerin 26 Mayıs tarihinde ikinci duruşmalarının görüleceği belirtildi. Konuya ilişkin Erciş'te basın açı

VAN 24.05.2016 12:04:11 0
Erciş
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erciş ilçesinde, Belediye eş başkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan ile belediye meclis üyelerinin tutuklanmasını kınamak için her hafta pazartesi günü yapılan basın açıklamalarının 32.'si dün yapıldı. Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya, DBP Erciş İlçe eş başkanları Hatice Yıldız ve Mustafa Sağlam, Erciş Belediyesi eş başkan vekili Güler Avcı, Belediye meclis üyeleri ile ve belediye personeli katıldı. Yapılan açıklamada 26 Mayıs 2016 tarihinde aralarından belediye eş başkanlarının da olduğu çok sayıda seçilmişin yargılanacağı kaydedildi.
Erciş Belediyesi meclis üyesi Salih Aydemir, yaptığı açıklamada; "Eş başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimiz haftalardır haksız yere cezaevinde tutulmuş, özgürlüklerinden alıkonulmuştur. 8 ay önce belediye eş başkanlarımız ve meclis üyelerimizin tutuklanmasıyla başlatılan belediyemiz üzerindeki baskı ve tutuklamalar hala devam etmektedir. Ekim tarihinden bu yana neredeyse her hafta seçilmiş ya da personel arkadaşlarımızın tutuklandığı haberi ile karşı karşıya kalıyoruz. Gerek seçilmiş, gerekse personel arkadaşlarımız üzerindeki bu ve buna benzer yönelimleri bir kez daha kınıyoruz" ifadelerini kullandı.
26 Mayıs Perşembe günü görülecek ikinci duruşmayı hatırlatan Aydemir açıklamasının devamında şunları söyledi; "Bu haksızlığın bitmesini, hukuksuzluğun sona erdirilmesini bekliyoruz. Gerek eş başkanlarımızın gerekse meclis üyesi arkadaşlarımız ve ilçedeki diğer tutsakların bu halka hizmet etmek dışında bir suçları yoktur. Suçsuz yere özgürlüklerinden ve görevlerinden alıkonulan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını ve birinci duruşmada tecelli etmeyen adaletin tecelli etmesini bekliyoruz. Bu anlamda Ercişlilerin de 18 Nisan'da görülen birinci duruşmada olduğu gibi bu duruşmada da kendi iradelerine sahip çıkacaklarını umuyoruz."

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -