Ercişli Öğrenciler Gönül Elçisi Olmak İçin Yarıştı

Van'ın Erciş Kaymakamlığı Gönül Elçileri Ekibi, okulları gezerek 'Gönül Elçileri Projesi'ni anlatırken, öğretmen ve öğrenciler de projeye katılmak için adeta birbirleriyle yarışıyor.

VAN 13.04.2013 12:06:02 0
Ercişli Öğrenciler Gönül Elçisi Olmak İçin Yarıştı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Erciş Kaymakamlığı Gönül Elçileri Ekibi, okulları gezerek 'Gönül Elçileri Projesi'ni anlatırken, öğretmen ve öğrenciler de projeye katılmak için adeta birbirleriyle yarışıyor.

Erciş Kaymakamlığı tarafından kurulan Gönül Elçileri Tanıtma Ekibi, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü koordinesinde ilçedeki liseleri gezerek Gönül Elçileri Projesi'ni tanıtıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Abdulvahit Çelik, okul müdürlerinin projenin öğrencilere tanıtılmasını istemeleri üzerine harekete geçerek Gönül Elçileri Projesi'ni tanıtmaya başladıklarını söyledi. Çelik, "İlçemizde faaliyet veren Anadolu Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi öğrencilerine Gönül Elçileri ekiplerimiz okulları gezerek projeyi tanıttılar. Öğretmen ve öğrencilerin heyecanı doruk seviyesine ulaştı" dedi.

Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan tanıtımın ardından görüşlerini belirten okul müdürlerinden Kocatepe Lisesi Müdürü Şakir Deniz, "Bu proje bizleri yeniden harekete geçirdi. Müfredatımızdaki Değerler Eğitimi ile örtüşüyor. Proje bizlere değerler eğitiminin uygulama alanı olacaktır. Bütün öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin birçoğu ile bazı velilerimiz Gönül Elçisi oldu. Eğitim bölgemizin tamamını tarayacağız" şeklinde konuştu.

Erciş Andolu Lisesi Müdürü Fevzi Kahraman da, "Projenin öğrencilere ve velilere tanıtılması çok güzel oldu. Konferans salonuna gelemeyen öğrencilere de biz tanıtım yapacağız. Okul olarak gönülden projeye katılıyoruz" şeklinde konuştu.

İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Sarıgül ise "Öğrencilere öğrettiğimiz değerlerin pratiğe dökülmesini sağlayacaktır. Öğrencilerimiz projede gönüllü oldu. Çok heyecan duyduk" dedi.

Erciş Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Yusuf Taşlı ise, "Projeyi adeta öğrencilerimiz için biçilmiş kaptan. Öğrencilerimiz bu proje ile yaşlı ve hastaları evlerinde ziyaret edecek. Rutin sağlık kontrollerini yaparken, bir taraftan da mesleğe hazırlanmış olacak, staj yapmış olacaklardır" diye konuştu. - Van