Ercişli İşadamları Diyarbakır'da İş Görüşmesi Yaptı

Erciş Sanayici ve İşadamları Derneği(ERSİAD) öncülük ettiği 30 kişilik işadamı heyeti Diyarbakır'a çıkarma yaptı.

VAN 31.03.2013 15:05:34 0
Ercişli İşadamları Diyarbakır
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erciş Sanayici ve İşadamları Derneği(ERSİAD) öncülük ettiği 30 kişilik işadamı heyeti Diyarbakır'a çıkarma yaptı. Diyarbakır'da açılan 3 fuarı gezen işadamları, Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği(DİGİAD)'nin üyesi işadamlarıyla inşaat ve mobilya sektörü üzerine görüşmelerde bulundu.

ERSİAD Başkanı Önder Beyaztaş, Ercişli işadamlarının kendi alanlarındaki yenilikleri fuarda görmeleri için Diyarbakır'a gittiklerini söyledi. Beyaztaş, Ortadoğu Ahşap İşleme Makineleri Fuarı, Ortadoğu Mobilya Yan Sanayi Fuarı ile Ortadoğu Üretim Makineleri ve Yan Sanayiler Fuarı'nı gezdiklerini belirterek, işadamlarının mobilya ve yan sanayi alanındaki yeni makine ve teçhizatları yerinde inceleme fırsatı bulduğunu söyledi. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON)'na bağlı bir dernek olduklarını belirten Beyaztaş, Diyarbakır'da da aynı kuruluşa bağlı olan DİGİAD'ın davetlisi olarak bulunduklarını ifade etti. Aralarında Erciş Ağaç ve Demir İşleri Esnaf Sanatkarları Odası Başkanı Mustafa Gürbüz, ilçenin tanınmış adamlarından Selami Demir'in de olduğu 30 kişilik heyet fuarın ardından Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. Diyarbakır'ın yeni yerleşim yeri olan Kayapınar ilçesini gezen işadamları daha sonra 27 şehit sahabenin yan yana yattığı Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camii'ni ziyaret etti. Cami görevlileri şehit sahabelerin Diyarbakır'a nasıl geldiklerini ve şehri nasıl fethettiklerini anlattı.

İşadamları burada dua ettikten sonra şehrin önemli tarihi mekanlarını da gezdi. Ercişli işadamı heyeti daha sonra DİGİAD'ın düzenlediği yemeğe katıldı. DİGİAD da düzenlenen yemekte Diyarbakır'da inşaat ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren işadamlarıyla görüşmeler yapıldı. Diyarbakırlı işadamları, bölgede iş yapmanın batı illerine göre çok daha zor olduğunu söyledi. Diyarbakır'da ulaşım ve doğalgaz gibi sorunların olduğunu belirten işadamları bu iki sorunun giderilmesi durumunda Diyarbakır'da daha fazla yatırımın geleceğini söyledi. Ercişli işadamları adına konuşan dernek başkanı Önder Beyaztaş ise Diyarbakır halkına ve işadamlarına iki yıl önce yaşadıkları depremde gösterdikleri kardeşlik, birlik ve beraberlik seferberliğinden dolayı teşekkür etti. Beyaztaş, mayıs ayında Erciş'te yapılacak olan İnci Kefali Göçü Festivali'nde Diyarbakırlı işadamlarını ağırlamak istediklerini dile getirdi.