Ercişli Deprem Yetimlerine Rahmeteli Uzandı

Van Rahmeteli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, Erciş İhya Eğitim ve Kültür Derneği aracılıyla çoğunluğu depremde yakınlarını kaybeden 50 aileye yardım kolisi dağıttı.

VAN 8.10.2012 12:07:38 0
Ercişli Deprem Yetimlerine Rahmeteli Uzandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Geçen sene yaşanan depremlerden sonra kurdukları kriz masası ile yüzlerce Ercişli depremzede aileye rahmet elini uzatan Van Rahmeteli Gıda Bankası, depremde mağdur olan ve çoğunluğu depremde birinci derecede yakınlarını kaybetmişi 50 depremzede aileye gıda kolisi dağıttı.

 

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na açıklamada bulunan Van Rahmeteli Gıda Bankası Başkanı Abdullah Yıldırım, "Van Rahmeteli Gıda Bankası olarak Erciş İhya- Der. Yardım Komisyonu Başkanı Mesut Bülbül aracılığıyla çoğunluğunu deprem yetimlerinden oluşan 50 mağdur aileye 50 gıda kolisini Erciş ilçemize göndereceğiz." dedi.

 

"Özellikle Yetim Ailelerin Çocukları Mağduriyet Yaşamaktadır"
Yaşanan depremlerden sonra oluşturdukları kriz masası ile yardımlarda bulunduklarını hatırlatan Yıldırım, "Daha önce hatırlanacağı üzere derneğimizin de aralarında bulunduğu bir kriz masası oluşturmuştuk. Bu kriz massının bir ayağını da Erciş İhya-Der oluşturuyordu. Bu sayede deprem sürecinde yüzlerce vatandaşımıza yardım ulaştırmıştık. O zamanlarda da bu şekilde karşılıklı yardımlaşmalarımız olmuştu. Bugün ise yardımların kesilmesiyle birlikte Erciş`te yaşanan yıkımlardan kaynaklanan bazı mağduriyetler söz konusudur. Özellikle yetim ailelerin çocukları mağduriyet yaşamaktadır. Bu durum Erciş İhya-Der yetkililerini harekete geçirdi. Biz de inşallah onların aracılığıyla 50 gıda paketini oradaki mağdur ailelere ulaştıracağız. Bu Erciş İhya-Der Yardım Komisyonu Başkanı Mesut Bülbül aracılığıyla söz konusu ailelere imza karşılığında teslim edilecektir." ifadelerini kullandı.

 

Erciş İhya-Der Yardım Komisyonu Başkanı Mesut Bülbül ise Rahmeteli Gıda Bankası Başkanı Abdullah Yıldırım`a yardımlarından dolayı teşekkür ederek, "Bizler de inşallah büyük bir hassasiyetle tespit ettiğimiz bu ailelerimize yardımları büyük bir özveriyle ulaştıracağız. Tekrar emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun Allah şimdiden hayırlarını kabul etsin." diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)