Erciş'in ilk kadın zabıtaları göreve başladı

Van’ın Erciş Belediyesi tarihinde ilk kez işe alınan kadın zabıtalar göreve başladı.

VAN 18.11.2015 17:00:55 0
Erciş
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Erciş Belediyesi kadın eksenli belediyeciliğe devam ediyor. Kadınların belediyenin tüm çalışma alanlarında yer alabilmeleri ve toplum içerisinde daha aktif rol oynayabilmeleri için çalışmalar sürdüren belediye, personel alımında da kadın kotası uyguluyor. Uygulanan kota ile ilçe halkı ilk kez kadın zabıtalarla tanıştı. İlçenin tüm alanlarında kaldırım işgali, iş yeri denetimleri ve birçok konuda çalışmalar yapan kadın zabıtalar, halkın takdirini almaya başladı. Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı çalışacak beş kadın zabıta ve bir kadın gıda mühendisi, bir aylık eğitimin ardından ilçedeki çalışmalarına başladı.


Göreve başlayan zabıtalardan Yaprak Yılmaz, göreve başladıklarında erkekler tarafından yadırgandıklarını söyleyerek, ''İşimizi icra ederken ciddiye alınmıyorduk. Erkekler bizleri yadırgıyordu. Ama bu yaklaşım çoğunlukla değişti. Yine maalesef denetimlerdeki yaptırımlarda erkek zabıtalar daha baskın oluyor. Ama biz de kadın olarak her şeyi yapabileceğimizi göstermek istiyoruz'' dedi.


Kadın zabıta Dilek Tuncer ise, iki yıl önce bu şehrin belediyesini yönetmek üzere bir kadın belediye eş başkanı geldiğinde ve halkın çoğunun bunu yadırgandığını söyleyerek, kadın belediye eş başkanı Diba Keskin'in ilçedeki icraatlarını aktardı. Tuncer, şu an tutuklu bulunan eş başkan Keskin'in bıraktığı yoldan devam edeceklerini dile getirerek, ilçe düzeni için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi