Erciş Otobüs Terminali açılışa hazır…

Van Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin önemli terminalleri arasında yer alacak olan Erciş Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni bitirerek açılışa hazır hale getirdi. Büyükşehir tarafından 10 milyon TL harcanarak tamamlanan terminal, Erciş

ERCİŞ 14.07.2015 18:21:57 0
Erciş Otobüs Terminali açılışa hazır…
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kentin 13 ilçe ve 1050 köyünde asfalt, yol, su ve diğer çalışmaları yapan Van Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan kentin çehresi açısından çok önemli olan yapıları da tek tek bitiriyor.
Yeşil alan, tarımsal kalkınma projeleri, sosyal ve sağlık çalışmaları ile de büyük bir ilgi noktası olan büyükşehir, ilçelerin en büyük sorunlarının çözümü için de çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların en önemlilerinden biri olan Erciş Şehirlerarası Terminali'ni bitirerek açılışa hazır hale getiren Büyükşehir Belediyesi, ilçenin vizyon projesini kısa bir süre halkın hizmetine sunacak.
 
'Büyükşehir, terminal için 10 milyon TL harcadı'
Türkiye'nin önemli terminalleri arasında yer alacak olan tesislere Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 milyon TL harcandı. Daha önceki dönem Erciş Belediyesi tarafından temeli atılan, Van'ın büyükşehir statüsünü alması ile birlikte tesisi devralan Van Büyükşehir Belediyesi, 10 milyon TL harcayarak otogarı tamamladı. Erciş-Ağrı yolu üzerinde yapılan terminalin toplam 5 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunuyor. Terminalin içerisinde 12 adet yazıhane, 9 adet bilet satış yazıhanesi, 1 restorant, 1 cafe, 1 internet cafe, bay-bayan mescit, engelliler için de tasarlanmış WC'ler, 1 kuaför, emanethaneler, 6 adet halkla ilişkiler birimi, şoför dinlenme ve duş yerleri, kuru temizleme gibi bir çok sosyal alanda yer alıyor. Asma katı dahil iki kat olarak yapılan terminalin içerisinde son teknoloji imkanları kullanıldı. Terminalin tüm iç kısımlarına kameralar yerleştirilirken, terminalin ısıtma ve soğutma sistemi ise en iyi şekilde dizayn edildi.
11 bin metrekare alan üzerine kurulan terminal alanın 6 bin metrekaresinde ise 15 peron, misafir otoparkı, güvenlik alanı ve yeşil alana ayrıldı. Terminal ile aynı alan içerisinde 1230 metrekare alanda araçların yağ, bakım ve onarım çalışmalarının yapılacağı bir ünite, ünite ile birlikte de 4 adet teknik servis alanı da kuruldu. Yapının tamamı depreme uygun bir şekilde yapılırken, kısa bir süre sonra yazıhane ve işletmelerle ilgili ihale yapılarak, tesisin açılışı yapılacak. Erciş'in 50 yılına cevap verecek olan terminal, her türlü ihtiyaca cevap verebilecek şekildi yapıldı. Terminalin tamamlanması ile birlikte Erciş ilçesi Türkiye'nin sayılı terminallerinden birine kavuşmuş olacak.


Bölge Gazetesi Haber Merkezi