Erciş Türkülerine Klipli Tanıtım

Van'ın Erciş İlçesi'nde düzenlenen bir geceyle Erciş Türküleri'nin toplandığı 'Bin nefes Erciş Türküleri' adlı klibin tanıtımı yapıldı.

VAN 3.01.2014 15:28:40 0
Erciş Türkülerine Klipli Tanıtım
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van'ın Erciş İlçesi'nde düzenlenen bir geceyle Erciş Türküleri'nin toplandığı 'Bin nefes Erciş Türküleri' adlı klibin tanıtımı yapıldı.

Erciş Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan klip tanıtım gecesine, Kaymakam Barboros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Erciş İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Bal, YYÜ Van Gölü Çevresi Tarihi Eserler ve Kültür Değerlerini Araştırma Merkezi Müdürü Murat Oto, kurum amirleri ve türküseverler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan YYÜ Van Gölü Çevresi Tarihi Eserler ve Kültür Değerlerini Araştırma Merkezi Müdürü Oto, Erciş'in Türkiye'de özel bir kültür bölgesi olduğuna dikkat çekerek, Van yöresine ait 400 türküden 200'ünün Erciş'e ait olduğunu söyledi.

Bin Nefes Erciş Türküleri klibinin yönetmenliğini yapan Hüsnü Özyeğin İlkokulu Müzik Öğretmeni Cahit Engin ise, kültür mirasını genç nesillere aktaran ustalar için klibi hazırladıklarını söyledi. Yürütülen projede 100 kişinin görev aldığını da anlatan Engin, "Senfonik bir renkle Erciş türkülerinden seçtiğimiz bazı örnekleri arkadaşlarımızla, hocalarımızla icra edip seslendirmeye çalıştık. Klipte ayrıca, Erciş'in doğasını, gölünü, yeşilliğini, yazını, kışını ve türkülerini anlattığımız çalışmamızın çekimleri Erciş'in yanı sıra, Van ve İstanbul'da gerçekleşti" dedi.

Erciş Kaymakamı Barboros Baran, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini yanı sıra, kültürüyle de bölgenin önde gelen mekanlarından biri olduğunu belirterek, "Her yörenin, her ilçenin, her beldenin kendine özgü değerleri vardır. Erciş gerek tarihi, gerek doğal güzellikleriyle, gerekse kültürel değerleriyle birçok değere sahip bir ilçedir. Bu değerleri pazarlayıp satabilenler yörelerine de katkı sağlarlar. Bu emeği çok önemsiyorum. Yoğun bir emek ve özverinin ürününün ortaya çıkmasından ötürü de emeği geçenleri yürekten kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, ünlü sanatçılar Erdal Erzincan ve Hüseyin Turan'ın da eşlik ettiği 12 dakikalık Erciş türkülerinin klibi ilk kez salondakilere izlettirildi. - Ercişvan