Erciş TOKİ sakinleri ulaşım sorunlarına çözüm istiyor

Erciş'te 2011'de yaşanan depremlerden sonra Başbakanlık TOKİ tarafından yaptırılan konutların sorunları bitmek bilmiyor. Erciş TOKİ'de kalan vatandaşlar, ulaşım sorunlarına acil çözüm bekliyor.

VAN 18.02.2014 23:41:57 0
Erciş TOKİ sakinleri ulaşım sorunlarına çözüm istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı (İLKHA)’ya konuşan vatandaşlar TOKİ’ye ulaşımı sağlayan minibüs ve otobüs sayısının azlığından yakınarak, saatlerce araç beklemek zorunda kaldıklarını, gelen araçların ise dolu olduğunu ifade ettiler.



ASorunlarına bir an önce çözüm isteyen Erciş TOKİ sakinleri bayan ve erkeklerin karışık olduğu araçlarda ayakta kaldıklarını ve bu yüzden de mağdur olduklarını belirttiler.



Ailemizle birlikte çarşıya alışverişe bile çıkamıyoruz”

Erciş merkezde öğretmenlik yaptığını belirten Cengiz Çiçek, yukarı TOKİ’de oturduğunu belirterek, “Görev yaptığım okul Kışla Mahallesi’ndedir. Yukarı TOKİ durağında uzun süre bekledikten sonra minibüsler geliyor. Gelen minibüslerin çoğu balık istifi gibi. Bazen evden okula gitmemiz 1 saati aşıyor. Yukarı TOKİ minibüslerinin sadece 4 tane olduğunu söylüyorlar. Biz de minibüslere binerken kadın erkek karışık ayakta olduklarını görüyoruz. Bu yüzden ailemizle birlikte çarşıya alışverişe bile çıkamıyoruz. Yetkililerin minibüs sıkıntısına en kısa zamanda bir çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.



“Yetkililerin bir an önce sesimize kulak vermelerini istiyoruz”

Esnaf Fikret Bülbül de çocuğunu hastaneye götürmek için saatlerce beklediğini ifade ederek, “Yukarı TOKİ konutlarında oturuyorum. Sabah vakitlerinde çocuklarımızı hastaneye götürmek için durakta dolmuş bekliyorduk. 2-3 tane minibüs geldi. Hepsi de kapı ağzına kadar dolu olduğu için binemedik. Araçlar sürekli dolu geliyor. Özel aracımız da yok. Dolmuşlar geldiğinde sürekli dolu dolu geliyor. Özel araç tutuğumuzda ise bu bize pahalıya mal oluyor. O da bir tarafa 10 dakikada gideceğimiz yolu 2 saatte ancak gidebiliyoruz. Daha önce defalarca TOKİ sakinleri bu sorunlarını dile getirdi. Ancak sesimizi duyan olmadı. Onun için yetkililerimizden bir an önce bu sorunu görmelerini ve çözüm için adım atmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.



Araba devrilmeden yol gösteren birileri olsun!

Bu konuda muzdarip olduğunu dile getiren üniversite öğrencisi Hakkı Balka ise, “Ben Aşağı TOKİ’de Erciş Meslek Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencisiyim. Sabahları yüksekokula gittiğimizde çok sıkıntı çekiyoruz. Her gün yarım saat veya daha fazla otobüsü beklediğimizden dolayı derslerimize geç kalıyoruz. Otobüsler dolu olarak geldiğinde biz de mecburen biniyoruz. Ama ayakta bekliyoruz. Hatta bazen minibüsler o kadar doluyor ki kapı bile kapanmıyor. Bu da insan hayatı için tehlike arz ediyor. Bu sıkıntı birkaç kişinin canına mal olmadan yetkililerin bu sıkıntıyı görmelerini ve bir çözüm bulmalarını istiyoruz” diye konuştu.



“Bayanlar için ayrı birkaç minibüs almaları iyi olur”

Minibüslerde kadın erkek ayakta karışık bir şekilde olduğunun üzücü bir durum olduğunu da sözlerine ekleyen Balka “Bayanlar da duraklarda uzun süre otobüs bekliyorlar. Otobüsler dolu olduğundan o bayanlar da mecburen o kadar erkeğin içine giriyor. Bu durumda çok üzücü bir durumdur. Otobüsleri arttırmaları veya bayanlar için ayrı birkaç minibüs almaları gerekir. Bu durumda bayanlar gönül rahatlığı ile minibüslerine binecekler ve yaşanan olumsuz durumların da önüne geçilmiş olunacak” diye konuştu. (Hamza Kaya/Cüneyt Hasar-İLKHA)