Erciş Şeker-İş: Özelleştirmede geri dönüş mümkün!

Van Erciş Şeker İş Sendikası Başkanı Yavuz Şahin, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin doğru bir karar olmadığını belirterek, “Şu anda satış usulüyle özelleştirilen bazı fabrikalar var, tabi aynı şekilde özelleştirmeye t

VAN 23.04.2018 12:54:44 0
Erciş Şeker-İş: Özelleştirmede geri dönüş mümkün!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Aralarında Muş, Erzurum ve Erzincan şeker fabrikalarının da bulunduğu 14 şeker fabrikasının satış yöntemiyle Nisan ayında özelleştirileceği yönündeki bakanlık kararı, 21 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazete’de ilan edilmişti.
Şuana kadar bazı fabrikaların özelleştirme ihaleleri gerçekleştirildi. Aralarında Erciş Şeker Fabrikası’nın bulunduğu geriye kalan diğer şeker fabrikaların da 2018 yılı içinde özelleştirilmesi bekleniyor.

 

 “GERİ DÖNÜŞ MÜMKÜN”

Özelleştirme kararının alındığı günden itibaren tepki gösteren sendikalardan biri olan Erciş Şeker İş Sendikası Başkanı Yavuz Şahin, yapılan ihalelere rağmen karardan geri dönüşün mümkün olduğunu ve böyle bir taleplerinin olduğnu söyledi.
Şahin, “Şu anda satış usulüyle özelleştirilen bazı fabrikalar var, tabi aynı şekilde toplumda bu özelleştirmelere tepki de var. Yaklaşık 2 milyon imza toplandı, Şeker-İş olarak biz de 19 bin 580 imza toplayarak ilgili mercilere gönderdik. Oturma eylemleri, yürüyüşler, basın açıklamaları yapıldı. Hükümet bu tepkileri görmezden gelmemeli, yapılan ihalelerin iptal edilmesi ve özelleştirme uygulamasından vazgeçilmesi mümkündür” ifadelerini kullandı.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi
antalya escort bayan