Erciş Kaymakamı Madde Bağımlılığına Savaş Açtı

Van'ın Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Erciş'te uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadele konusunda bir toplantı yaptı.

VAN 16.04.2013 15:21:21 0
Erciş Kaymakamı Madde Bağımlılığına Savaş Açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Erciş Kaymakamı Barboros Baran, ilçede uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadele konusunda kurum amirleri, okul idarecileri ve rehber öğretmenlerle bir toplantı yaptı.

Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Kaymakam Barboros Baran, uyuşturucu ve madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırılması için herkesin elinden gelen desteği vermesi gerektiğini söyledi. Sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın sorunu haline gelen uyuşturucu ve madde bağımlılığının başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm insanlığı tehdit ettiğini, bu konuda herkesin üzerine bir takım sorumluluklar düştüğünü belirten Baran, "Resmi kayıtlara göre ilçemizde bu sorun her ne kadar düşük görünse de, uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadeleyle ilgili bazı çalışmalarımız olacak. Tüm kurumların elbirliği ile gençlerimizin uyuşturucudan uzak tutulması adına, gerek ailelerin bilgilendirilmesi, gerekse öğrencilerin bilinçlendirilmesi için her türlü önlemi almalıyız. Rehberlik Araştırma Merkezimiz, sağlık ekiplerimiz ve güvenlik güçlerimizin de desteğiyle öncelikli amacımız, madde kullanımının yaygınlaşmasını önlemektir. Bu gençler sadece anne babalarının değil, hepimizin evladıdır. Onlara mutlaka sahip çıkmalıyız" dedi.

Uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda okul idarecilerine ve öğretmenlere büyük görevler düştüğünü de anlatan Baran, "Okul idarecilerimiz okul çevrelerinden mutlaka haberdar olsunlar. Şüpheli durumlarda mutlaka güvenlik güçlerine haber versinler. Önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz seminerler ile yapılabilecek çalışmalar konusunda öğretmenlerimizi de bilgilendireceğiz" şeklinde konuştu. - Van