Erciş Belediyesi, AMF'de temsil edildi

Asyalı Belediye Başkanları Forumu (AMF) bu yıl 29 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında İran'da düzenlendi. İran'da düzenlenen 'Asya Kentlerinde Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım, Kentsel Turizmin Kültür ve Ekonomisi' konulu toplantıya Erci?

VAN 2.09.2015 19:32:27 0
Erciş Belediyesi, AMF
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin, Asya Belediye Başkanları Forumu (AMF) için gittiği İran'da Tahran Belediye Başkanı Mohammed Bagher Ghalifab başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katıldı. 

Asya kıtasındaki belediyeler arasındaki işbirliğinin arttırılması ve ortak projeler geliştirilmesi amacıyla yapılan Asya Belediye Başkanları Forumu, bu yıl iki temel gündemle toplandı. "Asya kentlerindeki ulaşım sorunları ve turizm ile kalkınmanın nasıl geliştirilmesi gerektiği" gibi önemli konuların ele alındığı toplantıda Erciş Belediyesi Eş Başkanı Keskin, Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanı Fırat Anlı ile beraber Tahran Belediye Başkanı Mohammed Bagher Ghalifab ile görüştü. Gerçekleştirilen toplantıda Türkiye'deki eş başkanlık sistemi hakkında konuşan Keskin, eş başkanlığın toplumdaki kadın erkek arasındaki eşit temsiliyet için önemli olduğunu belirtti.
Eş başkanlık sistemi hakkında konuşan Erciş Belediyesi eş başkanı Diba Keskin şunları söyledi: ''Eş başkanlık sistemi, ihmal edilmiş kadının yeniden kendi gücünü ve toplumsal karşılığını yakalayabilmesi anlamında oldukça önemlidir. Siyasal alandan toplumsal hizmetlere kadar yıllardır hakim olan erkek bakış açısının yanı sıra bir de kadın bakış açısını geliştiren bu sistem; ekonomik, politik ve toplumsal olarak da kadın ve erkeğin eşit temsiliyeti için itici bir güçtür.''

Ziyaretler, GAAB üyesi belediyelerin projelerinin paylaşıldığı bir dizi temastan sonra sona erdi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -