Erciş Afet Konutlarında kesintisiz su sevinci

Erciş Kaymakamı ve Başkan vekili Mehmet Şirin Yaşar konuyla ilgili açıklama yaptı

VAN 18.12.2017 17:58:14 0
Erciş Afet Konutlarında kesintisiz su sevinci
Tarih: 01.01.0001 00:00
 KAYMAKAM ve BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ MEHMET ŞİRİN YAŞAR:

"VASKİ İLE BÜYÜK HİZMETİ HALKIMIZA SUNDUK"


2017 Yaz sezonunda yapımına başlanan Van Erciş Yukarı Işıklı Afet Konutları içme suyu şebeke çalışmaları ağır kış şartlarına rağmen bitirilerek hizmet alındı. Bu mutlu son ile Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ)ye teşekkürlerini ileten Afet Konutları sakinleri büyük bir sıkıntıdan kurtulduklarını belirttiler.


Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin YAŞAR da, yapılan önemli hizmetten memnuniyetini dile getirerek, VASKİ ile ortak çalışarak, büyük bir başarıya imza attık, emeği geçenleri tebrik ediyor,halkımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.


Van'ın Erciş Belediyesi ve VASKİ Genel Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla İlçeye bağlı Yukarı Işıklı Afet Konutları, Derimevi Afet Konutları ve Hacıkaş Afet Konutlarındaki içme suyu sıkıntısı giderildi.


2017 Yaz sezonunda başlanılan su isale hattı çalışmasına kışın da aralıksız devam edilerek Afet Konutlarının kesintisiz suyla buluşması sağlandı.


VASKİ ekiplerinin büyük başarısını takdirle karşıladıklarını ifade eden Erciş Kaymakama ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin YAŞAR,” Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ağır kış şartlarına rağmen yaklaşık 40 km uzaklıktaki Kızılören Mahallesi Veli Bey Yaylası civarından getirilen şebeke ile vatandaşlarımız evlerinde rahatça kullanabilecekleri içme suyuna kavuşturuldu”


Sorununun temelden çözümü için büyük emekler harcandığını ifade eden Yaşar, " Afet konutların su sıkıntısının giderilmesine yönelik olumsuz mevsim şartlarına rağmen ekipler durmakzısın çalıştı. Yıllardır beklenen hizmet nihayete erdirilerek. halkımız kesintisiz suyla buluşturuldu. Bu konuda çok büyük katkı sunan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan vekilimiz Murat ZORLUOĞLU, Vaski Genel Müdürümüz Ali Tekataş ile emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.