Erçek'te muhtarlarla toplantı

İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Veysel Keser, Erçek Mahallesinde düzenlenen toplantıda muhtarlar ile bir araya geldi. İpekyolu Belediye yönetimi ve birim amirlerinin de hazır bulunduğu toplantıda mahalle sorunlarına ilişkin talepler not alı

VAN 18.11.2015 11:02:34 0
Erçek
Tarih: 01.01.0001 00:00

İpekyolu Belediyesi 1 Kasım seçimlerinin ardından mahalle muhtarları ile bir araya gelerek mahalle sorunlarını istişare etmeye başladı. Belediye, ilçe sınırlarına bağlı mahalle muhtarlarıyla 3 aşamalı toplantı düzenleyerek, halkın talepleri doğrultusunda çalışmalarına yön vermeyi hedefliyor. Erçek mahallesinde düzenlenen ilk toplantıya İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, Belediye Eşbaşkan Yardımcıları Halis Çakır, Nermin Unat, Belediye Birim amirleri ve 13 mahalle muhtarı katıldı.

KESER MUHTARLARI BİLGİLENDİRDİ
Toplantıda konuşan Eşbaşkan Keser belediyenin şu ana kadar mahallelerde yapmış olduğu faaliyetleri ve yapılacak olan 12 proje hakkında mahalle muhtarlarını bilgilendirdi. Keser; "Biz belediye olarak mahallelerde yapılacak plan ve projelerimizde mahalle muhtarları ve mahalle meclisleri ile seçim öncesi nasıl bir araya gelmişsek seçim sonrası da muhtarlarımız ile toplantılarda bir araya gelerek sıkıntılarını ve taleplerini dinlemeye devam ediyoruz. Bizler seçim öncesi muhtarların sorunlarını dinleyip seçim sonrası sırtını çeviren bir gelenekten gelmiyoruz. Bizler yaptığımız veya yapacağımız bütün çalışmalarda halkı esas alan ve direkt halkın talepleri ile faaliyetlerini yürüten bir anlayışa sahibiz. Cumhuriyet tarihi boyunca Van'da ve bölgemiz yerleşim yerlerinde hizmet yüzü görmemiş köylerimiz ve mahallelerimiz var. Bizler, yeni belediye olarak bu sorunları bir iki yılda tümden çözeceğiz desek tutarsız ve abartılı konuşmuş oluruz. Ama birikmiş bu sorunlara rağmen İpekyolu Belediyesi olarak 100 yıl boyunca hizmet görmemiş, mahalle statüsü kazanmış köylerimize ulaşıp, oralara hizmet götürdük. Muhtarlarımızın belediyemize yönelik yapmış olduğu çoğu taleplerin büyükşehir belediyesi hizmet alanıyla alakalı olduğunu bilmelerini isterim. Ama sizden ve mahalleden gelen taleplerde üzerimize düşen görev neyse yetkilerimiz doğrultusunda olabildiğince çözmeye devam ediyoruz. Yetki sınırlarımızı aşan taleplerinizin de üzerinde durup büyükşehir belediyemizle paylaşıyoruz ve olabildiğince bu sorunları çözmek için de üzerinde durduğumuzu bilmeniz gerekiyor. Şuana kadar sınırlarımız içerisinde 240 km yol yaptık. 200 bin metre kare kilit taşı döşerken, 50 km beton asfalt serilimi yaptık. Belediye hizmet binamızın da içinde olduğu 12 dev projeyi hayata geçiriyoruz. Aynı şekilde mahalle statüsü kazanmış köylerimizde taziye evleri, çocuk oyun parkları ve mahalle meydanı oluşturma faaliyetlerimizin çoğunu bitirmiş durumdayız. Havaların ısınması ile birlikte mahalle statüsündeki köylerimizin tümünde, 2 km'lik mahalle içi yol yapacağız. Bu mahalle yolları talebe göre parke taşı veya asfalt olarak yapacağız. " dedi.
Keser'in ardından muhtarlar mahallelerde sürmekte olan çalışmalar hakkında görüş ve önerilerini dile getirirken, yapılması gereken faaliyetler konusunda da taleplerini Eşbaşkan Keser'e aktardılar. Toplantıda hazır bulunan belediye birim amirleri ise talepleri not alarak çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerinin bilgisini verdiler.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -